1/2

SWTOR: Knights of the Fallen Empire

Alperen Yüksel Altuğ 11.08.2015 - 16:04
Düşüşün ardından kaos başlar...
Neden video oyunlarını bu kadar sevdiğimizi hiç düşündünüz mü? Aslında bu sorunun cevabı açıkça ortadadır. Bizleri kısa süreliğine de olsa, farklı bir dünyaya davet ederek; gerçek hayatta yapamadıklarımızın sınırı olmadan özgür bir dünyaya adım atıyoruz. Hal böyle olunca da bizler için bir kaçış imkanı doğuyor ve daha fazla vakit geçiriyoruz. Nasıl her insanın yapısı, düşüncesi farklı ise; oynadığı ve vakit geçirmeyi sevdiği oyun türü de farklılık gösterir.

SWTOR: Knights of the Fallen Empire
Birçok oyun türünü dener, hangisi ya da hangileri hoşuma giderse o türdeki oyunlara ağırlık vererek, sanal dünyamızda zaman geçiririz. Bu oyun türlerinden birisi de Massively Multiplayer Online Role-Playing Games yani Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunları olarak çevirdiğimiz MMORPG’nin temeli yaklaşık olarak 1970’li yılların sonuna dayanmaktadır. Bu türün karakter bakımından zengin olması, oyuna başlamadan önce modelleme aşamasında herkesi en az iki, üç saat zamanını almaya devam etmektedir. Oyuncu sayısı olarak da dünya genelinde korkunç rakamlara ulaşan MMORPG türüne nedense bir türlü alışamadığımı söyleyebilirim. Birçok popüler ya da popüler olmayan MMORPG denesem dahi, hiçbiri de beni o atmosferine bağlamayı başaramadı.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen E3 2015 konferansında birçok yeni oyun ve ek paketler tanıtıldı. Takip ettiğim ve severek oynadığım türlerin dışında ilginç bir şekilde farklı bir fragman beni etkiledi diyebilirim. Sizlerin de tahmin edeceği gibi bu fragman Star Wars: The Old Republic için gelecek olan Knights of the Fallen Empire isimli ek paket idi.

SWTOR: Knights of the Fallen Empire
2009 yılının sonlarından itibaren haberleri ile gün yüzünde çıkan MMORPG türünde olan Star Wars: The Old Republic, hepimizin yakından tanığı BioWare tarafından geliştirilip; 2011 yılında ise ek paket sevdası olan Electronic Arts tarafından yayınlandı. Galactic Republic ile Sith Empire arasında ki mücadeleyi konu alan oyun, Star Wars film serisinden yaklaşık olarak 3500 yıl öncesini bizlerin karşısına çıkardı. İlk aylarında aylık ücret ile oynanabilen oyun, her ne kadar BioWare firması karşı olsa da dahi değişime giderek ücretsiz olmuştu. Gelin şimdi hep beraber yeni ek paket olan Knights of the Fallen Empire için küçük bir ön inceleme yapalım.

Sizlere biraz önce belirttiğim gibi, E3 2015 etkinliği ile tanıtılan Knights of the Fallen Empire, fragmanı ile ben de dahil birçok kişiyi etkilemeyi başardı. Beşinci ek paket olan Knights of the Fallen Empire’ın bu etkileyici fragmanında; geçtiğimiz Star Wars yapıtlarında, Batman ve Halo’nun bazı oyunlarının fragmanında da rol alan Blur Studio görev aldı. Fragman, tam not alarak kendisini gösteriyor.