System Shock 3'ün kaderi Tencent'in ellerindeymiş

Alparslan Gürlek 28.08.2022 - 12:41
System Shock IP'sinin sahibi Nightdive Studios, seriye yeni bir devam oyununun yapılması işinin tamamen Tencent'e bağlı olduğunu iddia etti.

System Shock IP'sinin sahibi olan Nighdive Studios, uzun süredir sessizliğe bürünen System Shock 3'ün durumunu netleştirdi. Bununla birlikte devam oyununun gelmesi durumunun tamamen Tencent'e bağlı olduğunu iddia etti.

System Shock 3, 2020 yılında tamamen ortadan kaybolmadan önce orijinal SS oyununun geliştiricileri Paul Neurath ve Warren Spector tarafından yönetilen Otherside Entertainment ekibinin ellerinde birkaç yıldır geliştiriliyordu. Ardından ise Otherside'ın resmi web sitesinde Tencent'in "System Shock serisini tamamen ileriye götüreceğini" iddia eden bir açıklama yayınlanmıştı.

System Shock serisinin kaderi Tencent'in ellerinde

LinkedIN üzerinde geliştirme ekibinin neredeyse tamamının stüdyodan ayrıldığını öne süren bir analize rağmen, Otherside konuyla ilgili iki yıldır hiçbir açıklama yapmadı. Gamescom'da VGC'ye konuşan Nightdive Studios CEO'su Stephen Kick, başlangıçta Otherside'a verilen oyunun haklarının daha sonra Çinli dev Tencent'e satıldığını iddia etti. Dolayısıyla üçüncü oyunun yapılıp yapılmayacağı, tamamen Tencent'in ellerindeymiş.

System Shock 3'ün kaderi Tencent'in ellerindeymiş

Kick, "İlk olarak franchise haklarını aldığımızda üçüncü oyunun haklarını Otherside'da Warren ve Paul'a lisansladık. Daha sonra oyunun haklarını Tencent'e sattılar" açıklamasında bulundu. Aynı zamanda ilk ve ikinci oyunun remake sürümünü yapabileceklerini ancak üçüncü oyunun haklarının tamamının Tencent'te olduğunu vurguladı.

Tencent üçüncü oyunu geliştirip devam etmeye karar verirse gelecekte seri için yeni oyunlar görebiliriz. Ancak önce, yapımı yılan hikayesine dönen System Shock 3'ün bir yerlerden karşımıza çıkması gerekiyor.

Bir yandan Nightdive, 2016'dan beri geliştirilmekte olan ve hala çıkış tarihi duyurulmayan, uzun süredir beklenen bir System Shock oyunu geliştiriyor. Tencent ve Otherside'dan devam oyunuyla ilgili bir şeyler duymasak da, Nightdive kesinlikle daha çok SS oyunu üzerinde çalışacaklarını söylüyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
System Shock 3'ün kaderi Tencent'in ellerindeymiş
İlginizi Çekebilir