Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri

Levent Arıkan 3.06.2010 - 12:31
Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri

Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri

Capcom tarafından yapımına devam edilen ve yapım süresi kısaldıkça gelen bilgilerin çok daha net bir şekilde açıklandığı Resident Evil 5 oyunun yapımcısı Jun Takeuchi, oyunun senaryosu hakkında bazı bilgiler sundu. Oyunun senaryosundaki ilk ve en büyük amacın baş karakter Chris Redfield'ın hayatındaki tüm sırları ortaya çıkarmak olduğunu belirten Takeuchi; geçmişteki oyunlardan bu yana Chris ile ilgili soru işareti bırakan her türlü detayın açıklığa kavuşacağını belirtiyor. S.T.A.R.S ekibinin nasıl dağıldığından, Chris'in B.S.A.A'ya nasıl geçtiğine kadar her türlü detay oyunda işlenecek. Oyundaki senaryoda ilk amaç bu olsa da, diğer bir amaç oyunda şu ana kadar görünen virüslerin kaynaklarını açıkça anlatmak. Özellikle bu virüslerin başında Ata virüsü geliyor. Ata virüsünün nereden geldiği, nasıl geliştiği ve bugün gördüğümüz virüse ulaşırken hangi yollardan geçtiğinin hikayesini oyunda anlatmak istediklerini belirtiyor Takeuchi. Yani kısacası; oyunun senaryosundaki ilk amaç Chris'in hayatındaki her şeyi açıkça anlatmak olsa da, senaryo başta Ata virüsü olmak üzere diğer virüslerin de kaynağına inecek.

Senaryo konusunda bunları söyleyen Takeuchi, oyunun senaryosu hakkındaki ırkçılık söylemlerini ise müthiş bir şaşkınlık ile karşılıyor doğal olarak. Oyunu yaparken tek düşüncelerinin insanları eğlendirmek olduğunu belirten Takeuchi, asla ırkçı bir düşünce ya da siyasal bir olayı senaryoya taşımadıklarını söylüyor. E3-2007'deki düşmanları gösteren ilk trailer'ın yanlış anlaşılıp, alakasız yerlere çekildiğini belirtiyor Takeuchi. Bu söylemlerin kesinlikle alakasız olduğunu belirten Takeuchi, bu söylemlerden dolayı senaryoda hiç bir değişikliğe gitmediklerini ve başta planladıkları şekilde işlerine devam ettiklerini söylüyor.

Yeni trailer ile kimliği açığa kavuşan ve Chris'in partneri olacak yeni bayan karakter Sheva'ya da değinen Takeuchi; oyunun ilk kez Afrika'da geçeceği için Chris'in buraya oldukça yabancı olduğunu ve ona partnerlik edecek karakterin orası hakkında bilgi sahibi olması gerektiği için Sheva'yı oyuna dahil ettiklerini söylüyor. Yani Chris'in çevreye olan yabancılığını, orası hakkında çok daha fazla bilgisi olan ve ortamı tanıyan yeni bayan karakter Sheva bir nebze de olsa çözecek.

Takeuchi oyunun geçeceği yerlerin özelliklerini daha iyi etüt edebilmek için Capcom'dan bu yerlere bir araştırma ekibi gönderdiklerini de sözlerine ekliyor. Bu şekilde, oyunun senaryosunun geçeceği yerlerin özelliklerini çok daha iyi yansıtma çabası içerisinde olduklarını anlıyoruz.

Oyunun "Resident Evil 4" üzerinden geliştirildiğini bir kez daha belirten Takeuchi, ama 5. oyunun 4. oyundan çok daha korkutucu olacağını yineliyor ve oyunun %60'nın tamamlandığını da sözlerine ekliyor.

Oyunun en geç 2009'un Mart ayı içerisinde Xbox360 ve PS3 konsolları için çıkarılması ve E3-2008'de de oyun için bir trailer daha gelmesi bekleniyor. Takeuchi'nin Gamespot'a verdiği röportajın videosuna
Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri
buradan, ırkçılık söylentileri hakkında söylenenler için gerekli bilgiye de
Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri
buradan ulaşabilirsiniz.


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 11:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
Takeuchi'nin Resident Evil 5'in senaryosu hakkındaki söylemleri
İlginizi Çekebilir