Ali Erkin TaleWorlds Entertainment'ten ayrıldı

Murat Oktay 1.08.2019 - 22:36
Ali Erkin, TaleWorlds Entertaniment'tan ayrıldı.

TaleWorlds bir çoğumuzun gönlende taht kuran Türk oyun firmalarından biri. Hatta bizim için en ünlüsü olduğunu da söyleyebiliriz. Özellikle Mound and Blade: Warband ile 10 milyon satış rakamına ulaşan ekibi yöneten, Ali Erkin, bugün hiç beklemediğimiz bir anda şirketten ayrıldığını LinkedIN profilinde duyurdu.

TaleWorlds'de  büyük ayrılık. Şirketin Yönetici Direktörü Ayrıldı

TaleWorlds üzerinde kara bulutlar ne yazık ki bir türlü dağılamıyor. Son iki yılda çok fazla kan kaybeden firma, birçok önemli pozisyonda çalışanını kaybetti. Yine de Bannerlord'u çıkartabilmek için var gücü ile çalışırken, bu sefer de şirketin yüzü, aynı zamanda üst düzey yöneticisi Ali Erkin'in ayrılığı ile çalkalanıyor. Şu an için konu hakkında ne yazık ki tam bir bilgimiz olmamasına rağmen, Ali Erkin adının hükümette yapılacak olası kabine değişikliği için TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı için anılıyor olması da bir etken olabileceğini de düşünüyoruz. 

Diğer taraftan önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Gamescom Fuarı'nda görücüye çıkacağı açıklanan Bannerlord'un bu olaydan ne kadar etkileneceğini yakın zamanda göreceğiz. Merlin'in Kazanı olarak Bannerlord'un sorunsuz, planlanan zamanında raflarda yerini almasını canı gönülden istiyor olsak da TaleWorlds'un bu kaybının yerini doldurması için geçecek zaman, Bannerlord'un çıkışını ileriye atacağını hatta tamamen bitireceğini düşünmek, endişelenmemize sebep oluyor.

Ail Erkin, hala TOGED'in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devam ettiriyor. Kendisinin LinkedIN profilinde paylaşmış olduğu mesajın Türkçe halini aşağıda bulabilirsiniz.

“10 yıl önce katıldığım şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmak benim için bir onurdu. Şirketi bir avuç üyeden, 90'ın üzerinde yetenekli bireyden oluşan tam teşekküllü bir stüdyoya büyümesini görmek hem heyecan vericiydi hem de çok faydalı oldu. Bu başarının bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Harika bir görev süresinden sonra, TaleWorlds dışında yeni hedeflere meydan okuma zamanı geldi. Büyümesine yardımcı olduğum şirketin, ayrılmamın ardından, Armağan'ın rehberlik ve liderliği ile aynı vizyonada büyümeyi sürdürmeye devam edeceğinden eminim.

Meslektaşlarıma her fırsatta yardım etmeyi dört gözle bekliyorum ve gelecekte herkese başarılar diliyorum.”

Haber kaynağı: Play4UK

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 10:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 11:34
Çıkamayan oyun firmasında yöneticilik yapıyorum demek üzmüş olmalı beyefendiyi. ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2019 11:42
Ayrılır tabi umarım taleworlds firması batar zevkle izlerim 9 yıldır çıkaramadınız bannerlordu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2019 14:16
Bu şahsın ayrılması eminimki oyunu etkilemez kendisi yöneticiymiş oyun yazılımın da yada tasarımın da emegi var ise tabikide sıkıntı olabilir dlc ler için ama yeri doldurulamayacak insan çok azdır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
commodore 64
commodore 64 2.08.2019 13:38
Bannerlord'un başarılı olacağını düşünüyorum. Kingdom Deliverence gibi bağımsız bir oyun bile az çok başarılı oldu. Total war, for honor karışımı bir oynanışı olursa, içeriği geniş ve sürekli güncellenirse, mikro ödeme olmazsa ya da sadece kozmetikte olursa, başarılı olacaktır. Oyunun çok detaylı olacağına eminim, her şeyden önce çok büyük emek var.
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2019 13:54
Beta görüntülerini izlediysen botokslu warband olduğunu anlarsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2019 10:35
Oyun zaten çıkmasada olur artık, biliyor kariyerini etkileyeceğini
Kalan Karakter: 300 Gönder
TaleWorlds'de  büyük ayrılık. Şirketin Yönetici Direktörü Ayrıldı.
İlginizi Çekebilir