Talihsiz Serüvenler Dizisi için ilk fragman yayınlandı

Hürcan Köse 5.10.2016 - 15:41
Yürü be Netflix, kim tutar seni!
Her çocuğu kitap okumaya alıştıran, kitap okumayı sevdiren yegane bir kitap vardır. Kimisi işe Harry Potter ile başlamıştır, kimisi Yüzüklerin Efendisi, kimisi Bıçak Sırtı, kimisi de Dune ile başlamıştır kitap okuma serüvenine. Benim için durum bu kadar kolay değildi. Ne okusam sarmıyordu, bir türlü sevemiyordum kitap okumayı. Ta ki Lemony Snicket'ın Talihsiz Serüvenler Dizisi'ni okuyana kadar. Kont Olaf'ın dehşet verici planları ve Baudelaire kardeşler ile tanışınca kitap dünyasının kapıları benim için ardına kadar açılmıştı.

Alışılmışın dışında bir çocuk romanı olan, aslında lanse edildiğinin aksine çocuk romanı olmak ile uzaktan yakından pek de alakası olmayan, oldukça dehşet verici sahneleri içeren bir seridir Talihsiz Serüvenler Dizisi. Yazar Lemony Snicket'ın da dediği gibi, mutlu son sevenlerin okumaktan kaçınması gereken karanlık, satirik bir seridir. Daha önce Talihsiz Serüvenler Dizisi'nin bir filmi ve filminin de oyunu yapılmıştı. Hatta filmde Kont Olaf'ı Jim Carrey canlandırıyordu. Pek başarılı olmasa da güzel bir fanservice'ti, hakkını yemeyeceğim.

Talihsiz Serüvenler Dizisi için ilk fragman yayınlandı
Geçtiğimiz aylarda Netflix çok büyük bir ilerleme kaydetmeye başladı. Özellikle Daredevil ile başlayan müthiş popülaritesi şimdi yeni dizilerle de katlanarak ilerliyor. Netflix geçtiğimiz aylarda Talihsiz Serüvenler Dizisini gerçek bir diziye dönüştüreceğini açıklamış, benim gibi bu serinin hayranlarını çok sevindirmişti. Bugün dizinin ilk fragmanı çıktı ve fragmanın başrolünde ne Baudelaire kardeşler, ne de Kont Olaf yok. Yazarımız Lemony Snicket'ın ta kendisi var. Elbette henüz Türkçe altyazısı yayınlanmadığından dolayı İngilizce bilmiyorsanız Snicket'ı anlamanız biraz zor olabilir ancak özet geçmem gerekirse kendisi tıpkı seriye başlarken söylediği gibi, bu seriden nasıl uzak durmanız gerektiğinden alaycı bir şekilde bahsediyor.

Sakın öyle bir şey yapmayın, izleyin bu seriyi. Okumadıysanız da okuyun, gerçekten çok şey kazanırsınız. Netflix'in Talihsiz Serüvenler Dizisi dizisi (!) 13 Ocak 2017'de, yani tam da 13. Cuma'da Netflix'te olacak. Lemony Snicket o gün başka bir şey izlemenizi, bu diziye hiç bakmamanızı tavsiye ediyor. Ne yapacaksınız?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.10.2016 11:47
Film 3 kitabı da içeriyordu ancak filmin sonu 1. kitabın sonu gibi oluyordu. Violet Kont Olaf'la evlenmek zorunda kalıyordu. İnşallah dizi kitaba tam sadık kalınarak yapılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Gondolierz
Gondolierz 6.10.2016 16:08
bunun filmi çok güzeldi. keşke yine jim carrey oynasa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2016 15:51
1. Yüzüklerin Efendisi ve hele hele Dune kesinlikle çocuk romanı değildir.
2. 13. Cuma Ocak ayının 13' ünü değil 13. haftanın cuma gününü ifade eder...

----------------------------------------

1- Çocuk romanı olduğunu söylemedim.
2- Friday the 13th, Gregorian takviminde ayın 13'ü Cuma'ya denk geldiğinde söylenir. Fragmanda bile böyle lanse ediliyor.

Saygılar.

MK Okuru
MK Okuru 6.10.2016 09:16
yazarın pek haksız tarafı yok,hayatımda okuduğum ilk uzun kitap hobbit, lotr serisidir.13.cuma mevzusu bizi hiç ilgilendirmeyen bir konu zaten :D
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2016 17:33
1. Her çocuk kitap okumayaya Lotr ve Dune ile başlamıştır diyen sensin.. :))
2.o konu beni bağlamaz :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Talihsiz Serüvenler Dizisi için ilk fragman yayınlandı
İlginizi Çekebilir