Tam 25 yıldır sessiz olan oyundan artık ses gelecek

Atıf Doğan Özcan 21.09.2022 - 13:29
Çeyrek asırlık bir maziden sonra bu emektar MMO oyununa ses geliyor. Geliştirici bu yeniliğe ihtiyaç duyduklarını belirtti ve artık oyun için her şey daha güzel olacak diye ekledi.

CipSoft tarafından geliştirilen en eski MMO’lardan birisi olan 25 yıllık yapım artık ses dosyalarına kavuşuyor. 25 yıldır sessiz dünyasında yaşamına devam eden yapım bir anda ses dosyasına kavuşunca oyunda değişen çok fazla şey olacak.

25 yıllık sessizlik sonunda son buluyor

CipSoft tarafından geliştirilen ve 1997 senesinde piyasaya sürülen Tibia isimli oyun o günden beri sessiz bir şekilde hayranlarıyla birlikteydi. Oyun içinde hiç ses olmaması ise aslına çok bir şey kaybettirmedi yapıma hayranlar her şeye rağmen oyunu oynamaya devam ettiler, fakat geliştiricisi artık oyunda bir devrim gerekli diyerek 27 Eylül’de oyuna ses ekleyeceğini ve oyun içinde her şeyin değişeceğini belirtti. Üstelik Tibia’nın marşını bile ortaya çıkarttı.

Tam 25 yıldır sessiz olan MMO oyun için artık ses geliyor

Tibia, 25. Yıl dönümünde önemli bir güncelleme alarak diğer oyunlar için sıradan ama kendisi için bir miladı resmen yaşayacak. Oyuna aşina değilseniz eğer, yapım 1997 senesinde, Everquest ve RuneScape’den yıllar önce ve hatta oyun dünyasında saygı değer bir yere sahip olan Ultima Online’dan aylar önce piyasaya sürüldü. Tibia ilk MMORPG değil, ancak çağının bugün hala devam eden ve ayakta kalan çok az sayıdaki çevrim içi oyunlarından birisi.


Geride kalan çeyrek asır boyunca oyunda hiçbir ses efekti veya müzik kullanılmadı. Bu yılın başlarında geliştirici olan CipSoft, yaklaşan bir güncelleme ile bunun değişeceğini ve savaş sırasında uygun seslerden oluşan müziklerin ekleneceğini duyurdu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.10.2022 18:41
FİBULA NE ZMAN
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tam 25 yıldır sessiz olan oyundan artık ses gelecek
İlginizi Çekebilir