The Lord of the Rings MMO oyunu neden iptal edildi?

Alparslan Gürlek 9.09.2022 - 12:17
Amazon ve Tencent'in anlaşmazlığının kurbanı olan Lord of the Rings MMO oyununun neden iptal edildiği Amazon tarafından açıklandı.

Oynaması ücretsiz bir MMO olarak piyasaya sürülecek Lord of the Rings oyunu bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl şanssız bir şekilde iptal edilmişti. Amazon ve Tencent'in anlaşmazlığının bir sonucu olarak iptal edilen oyun için, Amazon Games'in başkanı yeni bilgiler verdi. Olayın perde arkası, projenin iptalinin sebebini net şekilde açıklıyor.

Amazon'un Lord of the Rings MMO oyunu anlaşmazlık kurbanı oldu

Şirket geçtiğimiz yılın Nisan ayında Athlon Games ile ortaklaşa geliştirilen Lord of the Rings MMO projesinin iptal edildiğini açıklamıştı. Amazon Games'in başkanı tarafından gelen yeni bilgiler olayın perde arkasına ışık tutar nitelikte. O zaman gelen Bloomberg raporu, Amazon ile Tencent arasındaki bir anlaşmazlığın altını çiziyordu.

Yeni bir röportajda GameSpot'a konuşan Christoph Hartmann, Yüzüklerin Efendisi lisansını ellerinde tutan Middle-earth Enterprises'ın sözleşmede ortaklardan birinin satın alması durumunda, hak anlaşmasını feshetmesine izin veren bir maddeyi kullanmayı seçtiğini açıkladı. Hartmann'a göre bu maddeden sonra işler çok karmaşık bir hal almış. Sonrasında Amazon, Tencent ile proje üzerinde çalışmaya devam etmenin yollarını araştırırken, müzakerelerde ilerleme kaydedemediklerini ve bu nedenle işten uzaklaştıklarını açıklıyor.

The Lord of the Rings MMO oyunu neden iptal edildi?

Hartmann'a göre sorun, iki şirketin de çok büyük olmasıydı. "Tencent ile birlikte çalışmak için bir şeyler yapılabilirdi ancak bence şirketler olarak, lisansa sahip oldukları için, ortak olamayacak kadar büyüğüz" dedi.

"Bu yüzden orada birlikte çalışmamanın daha iyi olduğuna karar averdik. Sonra iki ucu birden olan bir şeyler bulmaya çalıştık ama bence çok uzun sürdü."

İptal edilen Lord of the Rings MMO oyunu ilk olarak 2018'de Athlon ve Middle-Earth Enterprises tarafından duyurulmuştu. Her ne kadar bu oyun piyasaya çıkmayacak olsa da Yüzüklerin Efendisi hayranları için farklı kulvarlardan içerikler gelmeye devam ediyor. Son olarak yakın zamanda, Rings of Power dizisi gösterime girdi ve oldukça sevildi.


Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 21:49
LOTRO zaten efsanevi bir dünyaya ve oynanışa sahipken(tek eksik biraz grafik), amazon gibi yaptığı oyunları eline yüzüne bulaştıran bir firma yeni bir oyun yapsa insanlar yüzüklerin efendisi efsanesinden soğur. Yapmasınlar daha iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 14:50
Lord of the Rings Online zaten var.Aynı oyunu bir daha yapacaksınız ve ilk oyunu yapıp yayın hakları elinde olan firmayı dahil etmeyeceksiniz.Tabii ki sorun çıkar.Buradaki açıklamalar eksik.Asıl problem, zaten var olan oyun yüzünden çıkıyor.Çok büyük oldukları içinmiş. Pehh. Yalanınızı yiyim. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 07:01
İnsanlar linç yiyeceğiz korkusuyla yüzüklerin efendisi serisine yeni bir şey çıkaramıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 17:17
kim anlaşıyosa anlaşsın kavga etmeyin ortak olun çıkarın şu oyunu hadi bakıyım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 14:55
Aslında bu oyun çıksa harika bir mmorpg olabilirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Lord of the Rings MMO oyunu neden iptal edildi?
İlginizi Çekebilir