Tarantino, Joker filmindeki Talk Show sahnesine bayılmış

Ersin Kılıç 7.02.2021 - 14:40
Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, Joker filminde karşımıza çıkan Talk Show sahnesini çok sevdiğini yaptığı analizle dile getirmiş.

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, oscar ödüllü Joker filminde yer alan Talk Show sahnesini çok sevdiğini dile getirmiş. Katıldığı bir söyleşide bu sahnenin analizini yapan Tarantino, neden bu sahneyi çok sevdiğini de açıklamış. Eğer Joker filmini hala izlemediyseniz tavsiye ediyor ve izlemeyenler için SPOILER uyarısı yapıyoruz.

Tarantino, Joker filminden övgü ile bahsetti

Bahsedilen sahnede Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Arthur Fleck karakterini aslında uzun süredir hayranı olduğu ve baba figürü yerine koyduğu Murray Franklin'in şovunda izliyorduk. Kendisi ile dalga geçildiği için bu şova karakterinin dönüşümünü gerçekleştirmiş bir şekilde çıkan Fleck, beklenen son noktayı koyuyor ve adeta dönüşümünü tamamlayıp o merdivenlerden güle oynaya inmiş oluyordu. Collider sitesinin haberine göre Tarantino bu sahne ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etmiş;

Tarantino, Joker filmindeki Talk Show sahnesine bayılmış

"Talk Show sahnesinde filmdeki tüm atmosferin değiştiğini hissediyorsunuz. Bu sahne ile ilgili muazzam seviyedeki derinlik ve yıkıcılık şuydu; Sadece merak uyandırıcı, sadece sürükleyici ya da heyecan verici değil. Yönetmen bu sahnede seyirciyi altüst ediyor çünkü Joker bildiğiniz gibi tam bir kaçık. Robert De Niro'nun canlandırmış olduğu karakter bir filmin kötü adamı değil. Tamam bir pislik gibi görünüyor ama David Litterman'dan (Amerika'da ünlü bir şovmen) daha pislik bir karakter değil.

O sadece pislik bir komedyen, Talk Show adamı. O bir filmde kötü karakter değil, ölmeyi hak eden bir karakter değil. Yine de seyirci Joker'i izlerken karakterin Robert De Niro'yu öldürmesini istiyor. Joker'in silahı almasını, namluyu gözüne sokmasını ve o lanet kafasını uçurmasını istiyorlar. Joker bunu yapmasaydı, Murray'i öldürmeseydi ne olurdu? Seyirci sinirlenirdi. Bu durum devasa seviyede bir yıkım. İzleyicilerin de  onu öldürmesi, çıldırmış gibi düşünmeleri sağlanıyor. Ve bunu sorsanız hepsi yalan söyleyecektir. 'hayır öldürülmesini istemedim' diyeceklerdir ama kahrolası birer yalancılar. Bunu istediler."

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 21:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 15:24
Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi izlemeyenler izlesin.
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 11:08
Bu filme de kötü demek ancak dikkat çekme çabası olarak algılanabilir.
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 18:06
Demekki iyi filmler seyretmiyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 10:32
Dünya garip bir yer haline geldi. Joker karakteri ilginç bir karakterdir. Ama asla tek başına filmi yapılması gereken bir kötü değildir. Şiddete karşı olan insanların böyle karakterlere sempati duyması(Solo filmden bahsediyorum) garip.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2021 19:41
Öldürülmese ben pek umursamazdım, ana karaktere net bir yanlışı yok, tarantinonun yandaş televizyoncunun öldürülmesi olarak baktığını varsayıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tarantino, Joker filmindeki Talk Show sahnesine bayılmış
İlginizi Çekebilir