Taşınabilir Steam konsolu yapım aşamasındaymış

Ersin Kılıç 26.05.2021 - 13:14
Valve'ın taşınabilir Steam konsolu üzerinde çalıştığına dair farklı kaynaklarda ortaya çıkan söylentilere bugün bir yenisi daha eklendi.

Son günlerde oyun dünyasının en büyük firmalarından biri olan Valve'ın taşınabilir Steam konsolu üzerinde çalıştığına dair bazı dedikdular duyuyoruz. Bu taşınabilir konsolun farklı kaynaklar üzerinden dillendirilmesi ise gerçek olabileceği konusundaki ihtimalleri arttırıyor. İşte bu dedikodulara bir yenisi daha eklendi. Arstechnica editörlerinden Sam Wachkovech yayınladığı bir makalede taşınabilir Steam konsolundan bahsettiği gibi bu cihazın yapım aşamasında olduğunu da öne sürdü.

Söylenti: Valve taşınabilir Steam konsolu üzerinde çalışıyor

Dedikoduların ilk ortaya çıkması aslında SteamDB kaynaklı olmuştu. SteamDB kurucularından biri olan Pavel Djundik kendi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yapmış ve taşınabilir Steam konsoluna dair ilk ipuçlarını takipçileri ile paylaşmıştı. Bu paylaşımlarda Valve'ın taşınabilir konsolunun SteamPal kod adı ile geçtiğinden ve Neptune kod adlı bir kontrolcüsünden bahsetmişti. Bu iddialarının kaynağını ise Steam veri tabanında karşılaştığı “SteamPal/NeptuneName” ve “SteamPal Games/GameList_View_NeptuneGames” ifadelerine dayandırmıştı.

"Steam konsolu kesinlikle geliştiriliyor"

Daha sonra farklı kaynaklardan da ismini duymaya başladığımız ve Switch benzeri olduğu belirtilen bu konsol ile ilgili en iddialı açıklama ise başta da belirttiğimiz gibi Sam Wachkovech'ten geldi. SteamPal hakkında bir dosya konusu hazırlayan editör "Bu konsolun varlığını ve geliştirilmekte olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Ayrıca Gabe Newell'ın konsolu bu yılın sonuna doğru duyuracağına dair çok yüksek ipuçları bulunuyor" ifadesinde bulunmuş.

Taşınabilir Steam konsolu yapım aşamasındaymış

Bu duyuru ipuçlarından birisi de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Hatırlarsanız Gabe Newell katıldığı bir söyleşide Steam'in oyun konsollarına gelmesi ile ilgili olarak "Steam oyun konsollarına gelecek mi, yoksa PC platformuna özel olarak kalmaya devam mı edecek?" sorusuna, bu konuda yıl sonunda yapılacak açıklamaları işaret etmiş ve sorulan soruya "Bu yılın sonuna kadar bunun hakkında daha iyi bir fikriniz olacak." cevabını vermişti.

Açıkçası taşınabilir bir Steam konsolunun nasıl olabileceği konusunda şu an bir fikir yürütmek çok zor. Batarya kapasitesi, donanım özellikleri gibi havada kalan çok fazla soru ortaya çıkıyor. Sonuçta Steam kütüphanesi oldukça geniş ve burada çok iyi donanım özelliği gerektiren oyunlar da bulunuyor. Sadece belli oyunlara mı yönelecekler yoksa yapım ekipleri olası bir konsol durumunda buna göre optimizasyon mu yapacak bilemiyoruz. Tüm bu soruların cevabı için ise yıl sonunu beklememiz gerekiyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alone_Boy_
Alone_Boy_ 26.05.2021 19:53
SteamBox, SteamOS, Steam Controller gibi donanımlar hep ellerinde patladı. Valve böyle boş işlerle uğraşacağına otursun Half-Life 3, Portal 3 Left 4 Dead 3 yapsın. İnsanlar sizden oyun bekliyor, donanım değil.
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 21:03
Şöyle ki ben switch lite kullanıyorum ve oyunları yatarak istediğim yerde oynamanın keyfi başka. Steam bu tarz bir konsolda pc oyunlarını çalıştırabilecek bir donanım sunabilirse yok satar kesinlikle
MK Okuru
MK Okuru 27.05.2021 07:40
Hocam anlamadiginiz konularda yorum yapmayin bence suan nintendo switch en cok satan konsollar arasinda adamlar tabi cikaracaklar ellerinde boyle bir ag da varken niye cikarmasinlar
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 22:04
tam onu yazcaktım kardeş aynen bir sürü konsol var zaten oyun lazım bize konsolu ne yapalım tak usb yi tak kolu alsana konsol işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 14:44
21.yy yaşıyoruz ve hala devasa pc kasalarına ve konsollara muhtacız
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2021 13:08
Taşınamayanında ne oldu ki taşınabilirinden ne bekliyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Taşınabilir Steam konsolu yapım aşamasındaymış
İlginizi Çekebilir