1/5

Tatilde hangi oyunları oynamalı

Erdem Taş 27.01.2014 - 12:36
Bu zamanı boş geçirmek olmaz
Oyun ve tatil, ayrılmaz bir bütündür. "Tatilde ne yapacağım, bilgisayar başında hangi oyunu oynayacağım?" gibi soruların, aklınızda yer ettiğini biliyoruz. Oyun seçimi tatilde daha önemli bir duruma gelmekte. Biz de bu seçiminizi kolaylaştırmak, sizin aradığınız oyunu size sunmak için bir rehber hazırladık.

FPS

Battlefield 4
Battlefield 4, EA Games firması tarafından çıkarılan, kökü çok eskilere dayanan Battlefield serisinin, son oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Serinin ilk oyunundan beri çok kişilik oyun moduna, tek kişilik oyun moduna göre daha çok ilgi gösteren firma, bu sefer ise ikisine de aynı derecede çalışmış gibi duruyor. Eskiden oyunun tek kişilik modunun, konusunun bütünlüğünü koruyamamasından şikayet eden oyuncular, bu oyunda aradığını bulmuş gibi gözüküyor.

Tatilde hangi oyunları oynamalı
Grafik konusuna da biraz değinelim. Frostbite 3 oyun motorunu kullanan oyun, Battlefield 3’ten bu yana kendini geliştirmiş gibi duruyor. Karakter modellemeleri, silah modellemeleri, çevre etkileşimi ve daha nice konuda kendini bir üst seviyeye taşıyan oyun, grafikleriyle göz kamaştırıyor. Çok kişili oyun modunda, PC için 32v32 yani toplamda 64 kişilik bir savaşı destekleyen oyunun bu konuda da başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Battlefield ile gelen çok kişili oyun modları; Conquest, Defuse, Domination, Obliteration, Rush, Squad Deathmatch ve Team Deathmatch

Call of Duty: Ghosts
Activision firmasının en başarılı oyun serisi olan Call of Duty'nin yeni oyunu bizlerle geçtiğimiz yıl buluştu. Oyun çıkmadan önce gösterildiği videoları da oldukça ses getirmişti. Serinin önceki oyunlarına göre, değişen grafik ilk başta dikkati çeken unsur oluyor. Bunun dışında oyunun ilk çıktığı dönemlerdeki optimizasyon sorunu da, firma tarafından çıkarılan güncellemelerle çözüldü.

Tatilde hangi oyunları oynamalı
Oyunu çekici kılan unsurlar; oynanışın kolay ve basit olması, modların çeşitliliği, hikaye modunun başarısı olarak sıralanabilir. Co-Op modunu da unutmadan geçmeyelim. Oyunda grafik dışında tabii ki yenilikler de mevcut. Extinction modu, önceki oyunlardaki Zombie moduna benzer bir mod. Tek farkı ise bu sefer uzaylılar ile savaşıyor olmamız. Team Deathmatch, Free for all, Team Tactical modlarının yanı sıra, yeni eklenen Crank ve Blitz modları da bize yeni deneyimler sunuyor.