TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Ege Erkek 16.09.2018 - 21:35
TBF 2018'in hikayesi sizlerle...

League of Legends severlerin günlerdir sabırla beklediği 2018 Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi'nin Türkiye Büyük Finali etkinliği, sonunda gerçekleştirildi. Bu sezon için Sihirdar Vadisi'ne son kez adımını atan iki takımın ortak özelliği, tarihleri boyunca TBF kupasını kaldıramamış olmalarıydı. İlginç detayların bulunduğu bu seride, iki takımın da kazanma arzusu en üst seviyede oldu ancak sadece bir takım, kupayı müzesine götürebildi. Buna ek olarak; Orkun IŞITMAK, Dora "Stratera" ÖZSOY, Anıl "HolyPhoenix" IŞIK (2018 Yükselme Ligi'nin şampiyonu olan Beşiktaş takımının nişancısı) ve Levent "LEVO" BALIM gibi ünlü isimlerle, seri ve seyirci atmosferi hakkında, sohbet eden Riot Games ekibi, seyircilerden olumlu tepkiler aldı. Bahçeşehir SuperMassive ile Royal Bandits arasında oynanan TBF 2018'in kazananı, sarı siyahların karşısında üç galibiyet almayı başaran mavi beyazlar oldu (Bahçeşehir SuperMassive 3 - 1 Royal Bandits).

İki yıl üst üste TBF kupasına uzanamayan (2016: Bahçeşehir SuperMassive vs. Dark Passage | 2017: Bahçeşehir SuperMassive vs. 1907 Fenerbahçe) finallerin takımı Bahçeşehir SuperMassive, KMF 2018'de karşılaştığı ve yine bu seride olduğu gibi mağlup etmeyi başardığı Royal Bandits karşısında bu sefer kupayı elde etmeyi başararak üstündeki bu kötü nazarı ortadan kaldırdı.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Serinin ilk maçında mavi beyazların orta koridor oyuncusu GBM'in favori şampiyonlarından biri olan Aatrox'u tercih etmesi, seyircileri heyecanlandırmayı başarırken takımın ormancısı Stomaged'in, Xin Zhao seçimini yapması akıllarda soru işareti bıraktı. Bu sezon içerisinde Aatrox ile hiç yenilgisi bulunmayan tecrübeli oyuncunun favori karakteriyle ortaya koyduğu galibiyet serisi, ne yazık ki bu maçta sona erdi. Değinilmesi gereken diğer bir nokta olan Stomaged'in, Xin Zhao ile birlikte üstüne yapışan mağlubiyet serisi, bu maçta da devam etti. Yılların ormancısı, her ne kadar ilk kanı almayı başarıp üstüne takımının nişancısı Zeitnot'a bir skor aldırmayı sağlasa da maçın geride kalan kısımlarında beklenen performansı gösteremedi.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Royal Bandits cephesine bakıldığında ekibin ormancısı rolünde bulunan ismi Closer'ın, Graves ile adeta dillere destan olan performansı, bu maça damgasını vurdu. On altıncı dakikada "katliam" yapan sarı siyahlıların bu dakikada katliam yapmasını %100 bir skor katkısı ile sağlayan genç ormancı, bu hamleden sonra maçta adeta " kar topu etkisi" yarattı ve maçın iyice kopmasını sağladı. Yirmi ikinci dakikada ikinci kez "katliam" yapmayı başaran Royal Bandits, maçın kontrolünü tamamen eline aldı. Closer'ın alev ejderhasını yok ederek takımının hanesine artı puan yazdırması ve takımı adına ilk kuleyi alması (Royal Bandits, istatistiklere göre, 21 kere ilk kule kanını almayı başardı ve bu maçların on dokuzunu kazandı), Royal Bandits için maçın kilidini açmaya yardımcı oldu. Bu olayların sonucunda Royal Bandits, seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

Bu seride göze çarpan önemli detaylar mevcut. Sezon boyunca yenilgisiz bir Nocturne performansıyla seyircileri büyüleyen Stomaged, ilk anda bu karakteri seçmeyi yeltendi ancak vazgeçti. Bir diğer detay ise genç ve yetenekli üst koridor oyuncusu Broken Blade'in imza şampiyonu Riven'ı seçecekmiş gibi yapmasıydı. Son olarak Dumbledoge'un, özellikle Beşiktaş'ta oynarken kendisinin üst sıralara oynamasını sağlayan Leona'yı göstermesi, izleyeyenleri heyecanlandırdı ancak tecrübeli destek oyuncusu, Leona'yı seçmedi.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Serinin ikinci maçına geldiğimizde Stomaged, bir kez daha Xin Zhao'yu tercih etti. İlk oyunda takımı adına alt bölgeye baskın yaparak iki skorun elde edilmesinde kilit bir rol oynayan başarılı ormancı, bu karakterle olan mağlubiyet serisini umursamadı. İlk dakikalarda Closer'a ormanı adeta "dar" eden Stomaged, sekizinci dakikada üç öldürme skoru ile takımına %100 katkı sağlarken aynı zamanda takımının ilk kule kanını dökmesini sağladı. Son zamanlarda diğer bölgelerde ünlenen Urgot seçimi, FabFabulous'un da tercih ettiği bir seçim oldu. Bu seçim ile güzel bir başarım ortaya koymayı başaran üst koridor oyuncusu, Baron pitinde dört kişiye karşı yaptığı savaşta resmen ölmemeye ant içmiş gibiydi. GBM'in Orianna oyunu ise SuperMassive'in bütün kilit takım savaşlarını kazanmasının yolunu açtı. Bu karşılaşma ile beraber Stomaged, Xin Zhao ile bu sezon ilk kez bir galibiyet almayı başardı.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Diğer cephenin nişancısı Freeze'in Xayah seçimiyle gösterdiği oynanış performansı beklenildiği gibi değildi. Xayah ile pozisyon alma konusunda iyi olduğunu ispatlayan ancak R yeteneğini kullanmada pek de iyi olmadığını gösteren Freeze, takımının maçı kaybetmesinde istemeyerek de olsa etkili oldu. İlk maçta olduğu gibi etkili performans gösteremeyen bir diğer isim ise Broken Blade idi. Sion seçimiyle taraftarlarına güven veren genç yıldız bu karşılaşmada, biraz da takımının kendisine destek verememesi yüzünden, istenildiği gibi tanklık görevini yerine getiremedi.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Serinin üçüncü maçında Zoe seçimiyle bir farklılık yaratmayı planlayan orta koridor oyuncusu Abbedagge, Closer ile beraber rakiplerini yaptıkları seçimlerle şaşırtmayı başardı. Diğer taraftan Orianna performanslarıyla göz korkutan GBM, bir kez daha favori şampiyonunu seçti ve FabFabulous'un Aatrox oynamasına izin verdi. Yirmi yedinci dakikaya kadar baskılı oynayan ve savaş isteyen taraf Royal Bandits olsa da sarı siyahlar, maçın son anlarında doğru savaşlar yapamadığı için istediği etkiyi yaratamadı.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Sarı siyahlar, on dördüncü dakikada yine "katliam" yapmayı başarsa da bir kez daha mağlubiyetin tadına baktılar. Abbedagge'nin maç boyunca ortaya koyduğu ölümcül Zoe performansı (Varus ile oynayan Zeitnot'a bir yetenek atışı tutturup O'nu öldürmesi gibi), rakiplerini diken üstünde tutmayı başardı. Sonuç olarak, 6/0/4 istatistiği ile takımını galibiyetle tekrar buluşturmak isteyen başarılı orta koridor oyuncusu, hedeflediği başarıyı elde edemedi ve mavi beyazlar seride 2-1 öne geçti.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Serinin son maçında kimilerine göre metanın en güçlü orta koridoru olan Ryze'ı saflarına katmayı başaran Royal Bandits, Urgot ile beraber çok güçlü bir takım kompozisyonu oluşturmayı başardı. Diğer taraftan, Levent "LEVO" BALIM'ın, Royal Bandits'i tutması sebebiyle, en korktuğu seçimin GBM'in Xerath'ı olmasını söylemesi, süper yıldızın Xerath'ı seçmesiyle birlikte korkulanın başa geldiğini gösterdi. Poppy gibi sürpriz bir orman karakteri seçimi yapan Closer, Royal Bandits'in son şansını denemek için orada olduğunu belli etti.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

İlk kanı döken taraf, Varus ile birlikte Zeitnot oldu. Dakika altıda dört kişilik bir kule altı dalışı yapan Royal Bandits, açık bir dil ile Bahçeşehir SuperMassive'e karşı kolay bir yem olmayacağını beyan etti. Bunun devamında çete halinde saldırılara devam eden başarılı ekip, bu sefer de GBM'e karşı beş kişilik bir suikast denemesinde bulundu ancak GBM, mucizevi bir şekilde bu baskından sapasağlam çıkmayı başardı.Xerath ile "Sihir Ayini" yeteneğini kullanarak rakiplerini adeta bir ceylan gibi avlayan Koreli oyuncu, maçın en çok skor alan oyuncusu olarak kapışmaya son noktayı koydu. Otuz sekizinci dakikaya kadar başa baş bir mücadeleyle oyunda kalmayı başaran KMF 2018 ikincisi, kırkıncı dakikada kritik bir hata yaparak maçı kaybetti ve kupayı Bahçeşehir SuperMassive'in kazanmasını sağladı.

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!

Bir TBF etkinliğini daha geride bıraktık. Aşağıda, TBF 2018'in resmi müziği yer alıyor, iyi dinlemeler diliyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 20:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
TBF 2018'de şampiyon olan takım belli oldu!
İlginizi Çekebilir