TDK'dan Cep Sözlüğü

Emre Gökberk 3.06.2010 - 12:31
TDK'dan Cep Sözlüğü
Atatürk'ün bizlere armağan ettiği en önemli kurumlardan biri olan Türk Dil Kurumu tarafından yeni bir sözlük hizmete girdi. TDK sitesinde yayınlanan yeni hizmet hakkındaki bilgi şu şekilde:

Artık, KED Kablosuz Erişim Düzenine (Wireless Application Protocol WAP) sahip cep telefonlarından da Güncel Türkçe Sözlük, Yazım Kılavuzu ve Kişi Adları Sözlüğü’ne erişilebiliyor. Kurumumuzun sunduğu bu yeni hizmetle Avea, Telsim ve Turkcell kullanıcıları merak ettikleri sözleri, deyimleri ve kişi adlarını cep telefonu aracılığıyla öğrenebilecek.

Bunun için KED (WAP) uyumlu cep telefonuna sahip olmak ve bağlantı bölümüne ked.tdk.org.tr veya wap.tdk.org.tr adresini yazmak yeterli… Türk Dil Kurumunun ağ sayfasına bağlanıldığında Tarihçe, Güncel Türkçe Sözlük, Yazım Kılavuzu veya Kişi Adları Sözlüğü'ne girilebilmektedir. Aranılan sözün ilgili kutucuğa yazılmasıyla istenen bilgiye kısa sürede ulaşılmaktadır. Şu anda yaklaşık yüz yirmi bin söz varlığına erişilebilen veri tabanına yakın bir zaman içerisinde bütün bilim ve sanat dallarındaki terim sözlüklerinin, bölge ağızları söz varlığının, deyimler ve atasözleri sözlüğünün ve kısaltmalar sözlüğünün de eklenmesiyle altı yüz bine ulaşan Türkçe söz varlığı da kullanıma açılmış olacak.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 11:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
TDK'dan Cep Sözlüğü
İlginizi Çekebilir