Techland, Dying Light’ın Modlanmasını istemiyor

Furkan Sakoğlu 2.02.2015 - 11:28
Sorunlu çıkışın ardından oyuncuları kızdıracak hamle
Zombi temalı hayatta kalma oyunlarının son üyesi Dying Light özellikle PC’de yaşattığı performans sorunları yüzünden oldukça eleştiri almıştı. İlk gün güncellemesi ile kısmen de olsa sorunları çözmeyi başaran Techland, son güncellemesi ile oyunu modlamayı zorlaştırmış gibi gözüküyor.

Güncelleme notlarının içinde beliren “blocked cheating by changing game’s data files (hile yapmayı önlemek için oyunun data dosyalarının değiştirilmesi önlendi” ibaresi dikkat çekti. Her ne kadar çoklu oyuncu modunda hileyi önlemek için iyi bir yol olsa da, tek oyunculu bölümdeki masum modları da etkileyen bir karar olmuş. İşin garip kısmı ise sadece burayla sınırlı değil.

Warner Bros oyunun tek oyunculu bölümündeki modların bulunduğu sayfaları Google’dan kaldırmak için şikayette bulunmuş. Kaldırılan modlar arasında, hiçbir zararı bulunmayan ve oyundaki “film grain (noktalı görüntü diyebiliriz) efektini kaldıran bir modda engellenmiş. Warner Bros Games ve Techland'in bu kararı oyuncuları iyice kızdıracak gibi gözüküyor.

Techland, Dying Light’ın Modlanmasını istemiyor
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Techland, Dying Light’ın Modlanmasını istemiyor
İlginizi Çekebilir