Tecmo'nun PS3 aşkı depreşti!

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Tecmo'nun PS3 aşkı depreşti!


İki yeni PlayStation 3 özel oyunu (Quantum ve Undead Knights) ile Ninja Gaiden 2 adlı Xbox 360 oyunun portlamasıyla Japon yapımcı Tecmo, şu sıralar PS3’le hayli meşgul görünüyor.

İnternet sitesi siliconera.com’un neden bu kadar çok PlayStation 3 oyunu geliştirdikleri sorusuna, Tecmo’nun müdürü Makoto Shibata şu cevabı verdi: “Japon oyun geliştiriciliği daha ziyade tek donanıma yoğunlaşır. Bunun hakkında düşünürken PS3’ün, donanımı en yüksek özelliklere sahip olan cihaz olduğunu farkettik.”

Shibata aynı zamanda, Xbox 360’a (Dead or Alive 4) sırtlarını döndüklerini de yalanladı: “Tecmo’nun Xbox 360’ı terkettiği sanılmasın. Mesele doğru zamanı yakalamak. Quantum baştan beri PS3 oyunu olarak görülmüştü ve tesadüfe bakın ki, Ninja Gaiden Sigma 2 ile neredeyse aynı zaman çıkacak.”

Shibata gerçi, üçüncü şahıs shooter oyunu Quantum’un Epic’in Gears of War adlı yapımına çok benzediğinin farkında. Fakat video oyunlarında kıyaslamalara kızmıyor. Zira Gears of War da başka oyunlardan ilham alınarak yapılmış (Resident Evil 4 gibi).

KAYNAK
Tecmo'nun PS3 aşkı depreşti!
gamezone.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tecmo'nun PS3 aşkı depreşti!
İlginizi Çekebilir