TED e-Spor Turnuvası için Geri Sayım Başladı

Merlinin Kazanı 5.03.2021 - 13:56
E-Spor Heyecanı TED Rönesans Koleji’nde Başlıyor. TED’li Gençler Eğitimde Fırsat Eşitliği için e-Spor Arenasında Karşılaşacak.

Dünya üzerinde milyonlarca oyuncusu bulunan ve ülkemizde de her geçen yıl profesyonel turnuvalarla daha çok oyuncuya ulaşan e-Spor sahnesinde TED’li öğrenciler burs fonuna dikkat çekmek için buluşuyor. Strateji ve taktiksel birinci şahıs nişan oyunlarıyla gerçekleştirilecek turnuvanın ön elemeleri Nisan 2021’de, finali ise Haziran 2021’de tamamlanacak.

TED e-Spor Turnuvası için Geri Sayım Başladı

Elektronik sporlar, kısa ismiyle e-Spor, 2000’li yıllardan itibaren oyun dünyasının profesyonelleşerek liglerin, resmi turnuvaların ve oluşturulan profesyonel takımların Kore’den tüm dünyaya yayılmasıyla milyonlarca kişi tarafından takip edilen bir spor türü oldu. Ülkemizde de oyun sektörünün kademeli olarak geliştirilmesi amacıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 2018 yılında Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) kurularak profesyonel olarak oyun dünyasında resmi turnuvalar gerçekleştirilmekte.

Elektronik oyunlara ve siberatletliğe ilgisi olan TED’li gençleri bir araya getirmek amacıyla “TED Okulları Arası e-Spor Turnuvası” 2021 yılında gerçekleştirilecek. 93 yıllık köklü bir geçmişten aldığı güçle yenilikçi yaklaşımları bir araya getirerek eğitim veren TED Rönesans Koleji, ilk TED Okulları arası e-spor turnuvasına ev sahipliği yapacak. Turnuva geliri, maddi olanağı olamayan, başarılı öğrencilerin eğitimi için Türk Eğitim Derneği’nin “Eğitim Değiştirir” kampanyasına aktarılacak.

TED e-Spor Turnuvası için Geri Sayım Başladı

Turnuva, TED okullarında okuyan, 14-18 yaş arası öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek. TED Okulları Arası e-Spor Turnuvası’nın başvuruları 1-25 Mart 2021, finalleri ise 12-13 Haziran 2021 tarihlerinde tamamlanacak. Takımlar, canlı yayınlanacak taktiksel birinci şahıs nişan oyunu CS:GO platformunda karşı karşıya gelecek. Turnuvada ilk üç takım içerisinde yer alan sporcular turnuva sponsorları olan Merlininkazanı, Play4UK, Acer ve Kaspersky gibi teknoloji devlerinin hediyeleriyle ödüllendirilecek. 

Ayrıntılı bilgi için: Tuba Muharremoğlu

TED Rönesans Koleji Tel: 0533 345 26 23

tuba.muharremoglu@tedronesans.k12.tr

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
TED e-Spor Turnuvası için Geri Sayım Başladı
İlginizi Çekebilir