Tek bir Facebook yazısına 30 yıl hapis

Murat Halilbeyoğlu 6.09.2011 - 16:20
Meksika'da yer yerinden oynadı
İki Meksika vatandaşı Twitter ve Facebook'u terörizm ve sabotaj amaçlı kullanmaktan dolayı terörist damgası yediler ve tutuklandılar.

Her iki sitede de Veracruz'daki adam kaçırma ve silahlı saldırı olayları hakkında bilgiler verildiği iddia edilen ikilinin her iki sitede yayımladığı iddia edilen mesajların da sahte olduğu ortaya çıktı.

48 yaşındaki öğretmen Gilberto Martinez Vera, söylenene göre Twitter'da Veracruz'da beş çocuğun silahlı kişilerce kaçırıldığını ve orada tam bir psikopatlığın hüküm sürdüğünü yazmış. Öte yandan yetkililer eski bir hükümet çalışanı olan Maria de Jesus Bravo Pagola'nın da bir helikopterin çocuklar tenefüs molasındayken okula ateş açtığını söylediğini belirtti.

Tek bir Facebook yazısına 30 yıl hapis
Bütün yazılanların yalan olması bir yana bahsi geçen şehirde 20 araba kazasının yaşanmasına sebep oldu. Veracruz yetkilileri insanların haberleri duyunca arabaları yolun ortasında bırakıp çocuklarının okullarına koştuğunu belirtti. Bu olaylar sonucunda da hükümet yetkilileri oldukça sinirlenerek ikiliyi terörizmle suçladı ve 30 yıl hapis istemi ile yargılamaya başladı.

Buna karşılık insan hakları savunucularının yanında sosyal medyadaki insanlar da tek bir yazı için 30 yıllık hapsin çılgınlık olduğunu belirterek karara tepki gösterdiler.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 10:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tek bir Facebook yazısına 30 yıl hapis
İlginizi Çekebilir