Tek kişinin yaptığı oyun Mona tarzı ile dikkat çekiyor

Ersin Kılıç 20.04.2021 - 11:54
Macera ve bulmaca dinamiklerini bir araya getiren Mona, sadece tek bir yapımcı tarafından geliştirilen oyunlar kervanına katıldı.

Mona yapım aşamasında sadece tek bir kişinin bulunduğu bulmaca ve macera dinamiklerini bir araya geriten bir oyun. Zaman zaman bu tarz tek bir oyuncu tarafından geliştirilen oyunlar ile karşılaşıyoruz.

Bu oyunlar kimiz aman aksiyon kimi zaman ise platform türüne odaklanıyor. Genelde ortak paydaları ise kendilerine has bir tarza sahip olmaları. Tek bir yapımcı geliştirdiği için sanırım bu tarz oyunlarda tamamen onun hayal gücünü görme şansına erişiyoruz.

Son yıllarda bunun en güzel örneklerinden bir tanesi Bright Memory olmuştu. İşte yeni duyurulan Mona isimli oyun da tek bir oyuncunun geliştirmesine rağmen farklı gözüken yapımlara örnek bir oyun olmuş diyebiliriz.

Tek kişinin yaptığı oyun Mona tarzı ile dikkat çekiyor

Tek bir yapımcının geliştirdiği oyun: Mona 

Oyunun Steam sayfasına baktığımızda genel olarak üçüncü bakış kamera açısına sahip keşfetme ve bulmaca dinamikleri olan bir yapım olarak nitelendirildiğini görüyoruz. Vincent Aalbertsberg isimli bir Reddit kullanıcısı tarafından geliştirilen oyunun yaklaşık bir yıldır gelişim aşamasında olduğu da belirtilmiş.

Keşfetmeye başladığınız adadaki insanları hangi kötülüğün yok ettiğini araştıracağımız oyunun ilk videosu da oldukça umut verici duruyor. Videoda özellikle oyunun grafiklerinin ve bulmaca tarzının dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Karakter ve çevre tasarımlarıyla da kendine has bir atmosfer yakalamayı başarmış. Yayınlanan duyuru videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 02:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 22.04.2021 13:25
Oyun bir ekip işidir. Basit bir kaç bölüm vardır muhtemelen. Ha müziğini, sesini, tasarımı, dünyayı, modellemeleri, bütün scriptleri ben yaptım diyorsa insan değildir arkadaş.

Çoğu hazır assetlerdir. Ha hazır olsun bunları birleştirsin ortaya adam gibi bir şey çıksın anlarım ama sıfırdan her şeyi ben yaptım diyorsa alın bu elemanı Rockstarda çalıştırın.
omrkcmn
omrkcmn 22.04.2021 13:28
Ha tabi geçmişte bazı oyunlar tek kişiden çıkma ama gayet basit yapımlardı. Bir tane tilkiyi kontrol ettiğimiz bir yapım vardı eleman tek başına yapmıştı. Neyse yine kendi tezimi çürüttüm yapmışsa helal olsun :) alın çalıştırın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tek kişinin yaptığı oyun Mona tarzı ile dikkat çekiyor
İlginizi Çekebilir