Mobil platformda oyun oynayanlara özel gamepad ve analog önerisi

Furkan Güler 16.05.2018 - 10:48
Eğer mobil platformda oyun oynamayı seviyorsanız bu araçlar tam size göre.

PC ve konsol pazarını bir kenara bıraktığımızda özellikle son 10 yılda mobil platformda yer alan uygulamalar ve oyunlar hızlı bir şekilde yayıldığına şahit olabiliyoruz. PC olmasa da, konsol seviyesine yaklaşan grafikleri ile konsol oyuncularını bile kıskandıran son model cep telefonlarında saatlerce oyun oynayan büyük bir kitle bulunuyor. Hatta bu oyunların çoğunun hardcore olarak tabir ettiğimiz sıkı oyunculara hitap ettiğini belirtelim. Son dönemlerde mobil platforma da sıçrayan Battle Royale akımı ise bu oyunculara tam da istediğini verdi. PC ve konsolda alınan oyun zevkinin neredeyse aynısını mobil platforma taşıyan geliştiriciler, oyuncuları büyük bir rekabetin ortasına bıraktılar. Ancak bu tarz oyunların en büyük problemi ise kontrolcü olarak gösteriliyor. Oyun her ne kadar kaliteli olsa da, kontrolcüde aldığınız o vuruş hissiyatını hiçbir zaman dokunmatik ekranlar üzerinden alamıyorsunuz.

Gearbest'ten aldığımız mobil joystick ve gamepad'i inceledik

Telefonda oyun oynayanlar için gamepad ve joystick önerisi

Bu kısımda sizi Gearbest'te satılan mobil kontrolcü çözümleri ile tanıştırmak istiyorum. Çin’de üretilen bu kontrolcü ailesinin en küçük üyesi küçük kırmızı mobil oyun joystick oluyor. Bildiğiniz gibi mobil oyunlarda dokunmatik ekran üzerinde dokunmatik bir analog bulunuyor. Bu analoğu çoğu zaman kullanmak parmakları yorabiliyor ve oyunlarda bu yüzden başarısız olabiliyorsunuz. Fakat bu küçük aparat sayesinde dokunmatik analoğu bir anda aynı konsollarda olduğu gibi fiziksel bir analoga dönüştürebiliyorsunuz. Kullanım anlamında tak - çalıştır sisteminde çalışan bu araç sayesinde oyunları daha akıcı oynamak mümkün oluyor.

Eğer sadece bir analog bana yetmez diyorsanız, Gearbest’in anahtarlık şeklinde olan kontrolcüsünü de deneyebilirsiniz. Bluetooth üzerinden telefona bağlanan ve micro usb üzerinden şarj olabilen bu kontrolcü, direkt olarak oyunlarda tam kontrol sağlıyor. Dört adet kullanabilir tuşun yanında bir adet de analoğu kontrolünüze sunması ve tüm bunların yanında anahtarlık olarak kullanılabilmesi (yeterinde küçük) sayesinde kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Telefonda oyun oynayanlar için gamepad ve joystick önerisi

Sona geldiğimizde eğer mobil platformda oyun oynamaktan hoşlanıyor ve dokunmatik kontrolcüler yüzünden kendinizi bu oyunlardan uzak tutuyorsanız, Gearbest’te satılan bu ürünler sayesinde ilgili oyunlarda kendinizi kanıtlayabilirsiniz.

Eğer dilerseniz, ürünlerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz:

Mobil Oyun Joystick
https://tr.gearbest.com/game-controllers/pp_1188743.html?wid=90&lkid=14140055

Bluetooth Joystick Selfie Deklanşör
https://tr.gearbest.com/game-controllers/pp_657756.html?wid=90&lkid=14140060

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Telefonda oyun oynayanlar için gamepad ve joystick önerisi
İlginizi Çekebilir