Telltale Games'de toplu işten çıkarma gerçekleşti

Hakan Hervenik 8.11.2017 - 09:49
Telltale Games çalışanları için pek de iyi bir gün sayılmaz.

Epik hikaye anlatımlı oyunları ile tanınan ve The Walking Dead ve Tales from the Borderlands gibi oyunların yapımcısı Telltale Games, bugün yapılan duyuru ile çalışanlarının neredeyse %25'nin işten çıkartıldığını belirtti. Gamesindustry'nin haberine göre 400 kişilik bir ekibe sahip olan oyun geliştiricisinin 90 kişi ile yollarını ayırdığı belirtildi.

Telltale Games'de toplu işten çıkarma gerçekleşti

Telltale Games'de gerçekleşen bu işten çıkarma, geliştirilmekte olan oyunları etkilemeyecek. Ancak, bundan sonra "daha az, daha iyi oyunları küçük takımlarla" yapmaya devam edecekler. Telltale Games'in CEO'su Pete Hawley, "Öncelikle yollarımızı ayırdığımız yetenekli artistlerine, hikaye yazarlarına ve daha fazlasına duyduğum saygıyı belirtmek isterim. Kendilerine stüdyomuza kattıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu ayrılık kesinlikle yaptıkları iş ile ilgili değildir. Kariyer assistanları servisimizi işten çıkartmak zorunda kaldığımız arkadaşlarımız için devreye soktuk ve bu zorluğu atlatmalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Geçtiğimiz hafta yayıncıları Perfect World tarafından kapatılan Gigantic oyunu geliştiricisi Motiga ve Torchlight'ın geliştiricisi Runic Games hayranlarını üzmüştü. Telltale Games'in şimdilik bir kapatma ile karşı karşıya olduğunu düşünmüyoruz ama bu işten çıkartma pek de hayırlı bir haber sayılmaz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 09:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2017 18:55
ilk başlarda iyidi güzeldi ama aynı şeyi 20 kere yapınca suyu çıktı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Telltale Games'de toplu işten çıkarma gerçekleşti
İlginizi Çekebilir