Tencent, Back 4 Blood yapımcısını satın aldı

Ersin Kılıç 20.12.2021 - 14:23
Tencent Games yaptığı açıklama ile Left 4 Dead ve Back 4 Blood oyunlarına imza atan Turtle Rock stüdyosunu satın alındığını duyurdu.

Oyun dünyasının en büyük firması haline gelen ve bu noktada stüdyo alımlarına devam eden Tencent, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Firma yapılan son açıklamaya göre Kaliforniye merkezli oyun geliştirme stüdyosu olan Turtle Rock stüdyosunu satın almış durumda. Son olarak Sumo Digital satın alımı ile karşımıza çıkan Tencent, yaptığı ufak satın almaları saymaz ise 2021 yılındaki büyük stüdyo alımını da dörde çıkarmış oldu.

Tencent, Back 4 Blood yapımcısını satın aldı

Bu yeni satın alma kararı ile ilgili resmi rakamlar ise henüz paylaşılmadı. Ayrıca tıpkı Sumo Digital, Bohemia Interactive ve Remedy firmalarında olduğu gibi Tencent'in Turtle Rock stüdyosunu da bağımsız bırakacağı rapor edilmiş. Yani finansal açıdan takip edeceği, destekleyeceği firmaya oyun geliştirme konusunda karışmayacak ve yeni oyunlar geliştirmesine destek verecek.

Tencent, Back 4 Blood yapımcısını satın aldı

2002 yılında kurulan Turtle Rock stüdyosu Counter Strike ve Half Life oyunlarına destek olduktan sonra Valve ile birlikte Left 4 Dead oyunlarına imza atmıştı. Evolve ile başarısız bir dönem geçiren firma bu yıl piyasaya çıkan Back 4 Blood ile övgü toplamıştı.

Tencent bu yeni satın almalar ile birlikte oyun dünyasının en büyüğü olma iddiasını sürdürecek gibi duruyor. Firma bildiğiniz gibi hali hazırda League of Legends yapımcısı Riot Games'i satın almıştı. Bunun dışında Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games ve Yager gibi birçok firmanın da önemli oranda hisselerine sahip durumda. Firma zaten son olarak Sumo Digital dışında Spec Ops: The Line geliştiricisi olan Yager'ın çoğunluk hisselerini satın almıştı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Back 4 Blood yapımcısını satın aldı
İlginizi Çekebilir