Tencent, Sumo Digital'i 1.27 milyar dolara satın aldı

Ersin Kılıç 19.07.2021 - 13:34
Little Big Planet geliştiricisi olmanın yanı sıra Hitman, Forza gibi serilerde de imzası bulunan Sumo Digital, Tencent tarafından satın alındı.

Oyun dünyasının en büyük firması haline gelen Tencent yatırımlarına devam ediyor. Firma gelen son bilgilere göre İngiltere merkezli oyun geliştirme stüdyosu olan Sumo Digital stüdyosunu tam 1.27 milyar dolara satın almış durumda. Üstelik bu satın alma işlemi Sumo Group'un tamamını kapsıyor. Yani firmanın Sumo Sheffield, Sumo Nottingham, Sumo Newcastle, Sumo Leamington Spa ve Sumo Warrington isimli beş ana stüdyosu ile birlikte alt firmaları da satın alınmış durumda. Sumo Group alt firmalarına baktığımızda ise Lab42, Red Kite Games, Sumo India, The Chinese Room ve PixelAnt Games gbi firmaları görüyoruz.

Tencent, Sumo Digital'i 1.27 milyar dolara satın aldı

Tencent aslında daha önce Sumo Digital'in %8.75 hissesini satın almıştı. Şimdi ise hisse başı 513 peni ile birlikte 1.26 milyar dolarlık bir satın alma daha gerçekleştirdi ve toplamda 1.27 milyar dolar değerleme ile Sumo Group'un tamamını satın almış oldu.

Sumo Digital'i daha çok Playstation konsollarına geliştirdiği Little Big Planet ile hatırlıyor olsak da firma aslında çok farklı alanlarda çok farklı oyunlara da imza atmış durumda. Geçtiğimiz yıl Playstation 5 ve Playstation 4 için geliştirilen Sackboy: A Big Adventure ile karşımıza çıkan firma son olarak ise Hood: Outlaws & Legends oyununa imza atmıştı. Firmanın daha önce yaptığı oyunlar arasında ise Team Sonic Racing, Disney Infinity, Xbox Fitness ve Crackdown 3 gibi oyunlar yer alıyor. Sumo Digital bu oyunların yanı sıra Forza Horizon 2, Hitman, Hitman 2 gibi oyunların yapımında da ana stüdyolara destek geliştirici rolünde yer almış ve bazı oyunların da farklı platform sürümlerine imza atmıştı.

Tencent, Sumo Digital'i 1.27 milyar dolara satın aldı

Tencent bu önemli satın alma ile birlikte oyun dünyasının en büyüğü olma iddiasını sürdürecek gibi duruyor. Firma bildiğiniz gibi hali hazırda League of Legends yapımcısı Riot Games'i satın almıştı. Bunun dışında Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games ve Yager gibi birçok firmanın da önemli oranda hisselerine sahip durumda. Firma zaten son olarak Spec Ops: The Line geliştiricisi olan Yager'ın çoğunluk hisselerini satın almıştı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 21.07.2021 06:09
Yahu bu Çinli şirket be var ne yok topluyor.Isin sonu oyuncular için kötü bite bilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Sumo Digital'i 1.27 milyar dolara satın aldı
İlginizi Çekebilir