Tencent firmasının 2017 yılı için 3.çeyrek kazanç raporları açıklandı

Ersin Kılıç 22.11.2017 - 14:03
Firma Activision, EA, Take-Two ve Ubisoft'u katladı

Tencent firmasını eminim duymuşsunuzdur. Genel olarak Çin pazarında faliyet gösterse de önemli oyunları da globalde bünyesinde barındıran Tencent firması ile ilgili oldukça ilginç raporlar yayınlandı. Bu raporlara baktığımızda ise firmanın ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Tencent'in kazancı dudak uçuklatıyor

Nyko Partners isimli analist firması Tencent Holding hakkında yapmış olduğu bazı araştırma raporlarını yayınladı. Bu raporlara göre Tencent'in kazancı 4.9 milyar dolara kadar çıkmış durumda. Geçtiğimiz yıl aynı döneme göre bu kazanç %47.5 oranında artış göstermiş. Yani geçen yıla oranla firmanın kazancı neredeyse ikiye katlanmış durumda da diyebiliriz. Bu kazancın büyük bir bölümünü ise mobil oyunlar oluşturuyor. 

PC tarafına baktığımızda ise firmanın geçtiğimiz yıla göre %27 oranında daha fazla gelir elde ederek bu oranı 2.2 milyar dolara kadar çıkardığını görüyoruz. Bu artışın en büyük sebebi ise firmanın bazı önemli oyunları Çin'de yayınlaması olarak gösteriliyor. Bu oyunlar arasında Paragons, Paladins ve Rocket League gibi oyunlar bulunmakta. 

Firmanın kazancının ne kadar büyük olduğunu yapılan kıyaslamalar ile birlikte daha net bir şekilde anlıyoruz. 2017 yılının 3. çeyrek raporlarına göre Tencent'in kazancının Activision, EA, Take-Two ve Ubisoft gibi firmaların toplamından bile daha fazla olduğu rapor edilmiş. Hali hazırda Pubg yapımcısı Bluehole stüdyosunu da tamamen almak isteyen Tencent'in bu alım gerçekleşmezse kendi Battle Royale oyununu Çin'de piyasaya süreceği de gelen haberler arasında. Bu ihtimal ile birlikte firma muhtemelen önümüzdeki yıl kazancını çok daha yukarılara taşıyacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.10.2019 17:15
güzel oyunlar yapmışlar tencent games bravo adamlara
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2017 18:14
Süper.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2017 15:40
Bir kar tanesi çığa dönüşüyor. Bu güvenilmez firmanın pazarı domine etmesini istemeyiz. Çin yapımı oyunların p2w ve saçma sistemlerini de gördük.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent neredeyse tüm oyun sektöründen daha fazla para kazanıyor
İlginizi Çekebilir