Tencent, Spec Ops: The Line'ın geliştirici stüdyosu Yager'a yatırım yapıyor

Berat Darıcı 12.02.2020 - 04:48
Riot Games'İn sahibi Tencent, Spec Ops: The Line ile ismini tanıtmış ve günümüzde The Cycle ile yoluna devam eden geliştirici stüdyo Yager'a yatırım yaptı.

Tencent, oyun alanında büyük bir hamle daha yaparak oyun geliştirme stüdyosu Yager'a miktarı henüz belli olmayan bir yatırım yapıyor. Daha önce Riot Games'in tamamını satın alan Tencent, Asya'nın en değerli şirketi konumunda. Ayrıca oyun tarafında en büyük ve en değerli Tencent Games'in sahibi.

Yager 1999 yılında Uwe Bennecke, Roman Golka, Philipp Schellbach, Timo Ullmann ve Mathias Wiese tarafından kuruldu. Berlin merkezli alman video oyun geliştiricisi bu nakit akışı sayesinde kendini daha fazla geliştirebilecek. Stüdyo mevcut olarak online rekabet odaklı The Cycle oyunu üzerinde çalışmakta.

Yager CEO'su Timo Ullmann, Tencent hakkında “Tencent sadece dünyanın önde gelen oyun şirketi değil, aynı zamanda başarılı ve üretken bir yatırımcı” ifadelerini kullandı. CEO sözlerine “Oyun endüstrisini baştan aşağıya değiştiren Tencent'ın sadece kaynaklarına erişerek değil, aynı zamanda Tencent'in sahip olduğu geniş endüstri bilgisinden faydalanarak başarımızın büyük oranda artacağından eminiz” diyerek devam etti.

Tencent & Yager ikilisine yakından bakış

Yager, birçok oyuncu tarafından 2012 yılında çıkardıkları üçüncü şahıs nişancı video oyunu Spec Ops: The Line ile tanınıyor. 2017 yılında savaş uçuş simülasyon oyunu Dreadnought'ı çıkardı. Daha sonra 2019 yılında stüdyo PC oyuncuları için Epic Games Store üzerinde Cycle'ı piyasaya sürdü. The Cycle, çok oyunculu macera oyunudur. Epic Games Launcher üzerinden indirebilirsiniz.

Tencent, Spec Ops: The Line'ın geliştirici stüdyosu Yager'a yatırım yapıyor

Berlin stüdyosuna uzmanlık sağlayabilecek stratejik bir ortak olan Tencent, şimdiden Yager için beklentileri yükseltmiş durumda. Bunun en büyük sebebi son birkaç yıldır Yager'ın free to play iş modeli ile devam etmeye çalışması. Tencent'ın Riot Games üzerinden pek çok free to play oyuna sahip olduğu akıllara gelince işlerin ne kadar derin olduğu tekrar anlaşılıyor. Yager CEO'su Timo Ullmann konuyla alakalı  “Bu yüzden vizyonumuzu paylaşan ve sadece finansal kaynaklara değil, bu alanda da çok fazla deneyime sahip olan stratejik bir yatırımcı arıyorduk ve bu yatırımcı Tencent oldu.” dedi.

Sizce bu yatırımla beraber The Cycle ne kadar yükseliş gösterebilecek? Ya da firma yeni oyunlar üzerine mi odaklanacak?

2020 Overwatch League sezonu New York ve Dallas'ta başladı

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent, Spec Ops: The Line'ın geliştirici stüdyosu Yager'a yatırım yapıyor
İlginizi Çekebilir