Tencent Ubisoft hisselerini almaya devam ediyor

Atıf Doğan Özcan 7.09.2022 - 10:30
Çinli teknoloji devi olan Tencent, Ubisoft hisselerini almaya devam ediyor. Sektörde giderek büyüyen firma artık adından daha sık söz ettirecek gibi görünüyor.

Çinli firma sektörde ki ayak izini büyütmek düşüncesinde ve bunun içinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Tencent, Ubisoft hisselerini alarak sektör içinde varlığını biraz daha ileriye götürmek ve söz sahipliğini arttırmak istiyor.

Tencent Ubisoft hisselerini alarak sektörde büyümek istiyor

Tencent, oyun sektöründe adı bilinen en büyük firmalardan birisi olan Ubisoft’un hisselerini alarak içerde payını büyütmek istiyor. Çinli holding, oyun sektöründe ayak izlerini büyütmek adına biraz agresif bir büyüme sergiliyor. Ubisoft’ta daha büyük bir hisseye sahip olmanın yanı sıra Tencent, Tequila Works ve FromSoftware gibi oyun şirketlerinden 2D video dönüştürme sistemlerine patent almaya kadar her şeye yatırım yapıyor.

Tencent Ubisoft hisselerini almaya devam ediyor

Biliyorsunuz Ubisoft, yıllar boyunca satın alma istekleriyle karşı karşıya geldi ve bu konuda resmen ilgi odağı oldu diyebiliriz. Bu süre boyunca çeşitli şirketler tarafından sayısız girişim yapıldı,satın almak için ama hepside başarısızlıkla sonuçlandı. Bir süredir şirkette gözü olan Tencent, Ubisoft’un büyük hissedarı olmak ve içerideki hissesini büyütmek için atak yapması bekleniyordu. Nihayet bu fırsatı buldular ve atılım yapmak için hiç düşünmediler.

Tencent, Ubisoft’un kurucu ortakları tarafından yönetilen ve Ubisoft’un en büyük hissesine sahip olan şirkete (%49,99 Hisse) yani Guillemot Bros’a 300 Milyon € yatırım yapacak. Tencent’in hissesiyle birleşince, iki şirketin Ubisoft’taki holdingin büyük bir kısmını talep ettiği anlamına geliyor bu. Fakat yinede bu yatırım Tencent’e  Guillemot Bros’ta veya Ubisoft’ta bir yönetim kurulu koltuğu vermiyor.


Bu yatırım ile birlikte Tencent’in hisseleri %9,99’a çıkıyor fakat firma hisselerini beş yıl boyunca satamayacak. Çinli firma bu yatırımın ardından Ubisoft’un birkaç AAA oyunlarını ve bazı PC oyunlarını Çin pazarına getirmeye hazırlanıyor. Henüz detaylar verilmedi fakat Tencent ve Logitech’in elde taşınabilir bir oyun konsolu için ortaklığı göz önüne alındığında, şirketin bu hamlesi mobil oyun hedeflerine uygun düşüyor..

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 00:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent Ubisoft hisselerini almaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir