Tencent ve Logitech yeni bir el konsolu geliştiriyor

Ersin Kılıç 3.08.2022 - 12:41
En büyük oyun firmalarından biri olan Tencent ve aksesuar konusunda öne çıkan Logitech, yeni bir el konsolu geliştirmek için işbirliğine giriyor.

Bulut üzerinden oyun oynama geleceğin en önemli trendleri arasında yer alacak diyebiliriz. Nitekim şimdiden bu konuda atılan önemli adımları görüyoruz. İşte yaptığı satın alımlar ile en büyük yayıncılardan biri haline gelen Tencent ve oyun aksesuarları denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Logitech, bulut üzerinden oyun oynamaya odaklanan yeni bir el konsolu üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Tencent ve Logitech bulut tabanlı yeni bir el konsolu geliştiriyor

Logitech tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre iki büyük firma işbirliği ile bulut tabanlı bir el konsolu geliştiriliyor. Bu konsolda Xbox Cloud Gaming ve NVIDIA'nın GeForce Now gibi bulut tabanlı sistemlerinin olacağı da açıklandı. Henüz resmi adı belli olmasa da Logitech G Gaming Handheld olarak belirtilen konsolun bu yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şu ana kadar konsolla ilgili herhangi bir görüntü ise yayınlanmadı.

Tencent ve Logitech yeni bir el konsolu geliştiriyor

Yapılan açıklamada "Bu yılın ilerleyen zamanlarında birden fazla bulut oyun hizmetini destekleyecek, bulut tabanlı bir el konsolunu piyasaya sürmek için Tencent Games ile resmi bir ortaklık duyurmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerine yer verilmiş.

Tencent Games Akıllı Çözüm İnovasyon Laboratuvarı genel müdürü Daniel Wu, "Logitech G'nin PC ve konsol oyun ekipmanlarındaki liderliği, onları dünya çapındaki oyunculara daha iyi bir oyun deneyimi getirme vizyonunu gerçekleştirmemize yardımcı olmak için ideal bir ortaklığa imza atmamızı sağlıyor. Bugün, şirketlerimizin oyun cihazlarının sınırlarını daha da zorlaması için yeni bir fırsatın başlangıcını işaret ediyor." ifadelerinde bulunmuş.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 12:56
Ya bu Tencent Sinemadan oyunlara, animeden teknoloji ürünlerine kadar aklınıza gelen her ama her alanda faaliyet gösteren net değeri neredeyse Steam'in 50 katı olan devasa büyüklükte bir şirket. Bu hızda büyümeye devam ederlerse Steam'i filan yutar tekel olurlar 5-10 yıla kadar.
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2022 20:02
Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alıyor. Zavallı oyuncu dostu, firma dostu epic, steamın tekelini kırmaya çalışıyor haberleriyle dolduğumuz 2 yıl süresince her yerde söyledim. Bu adamlar steam da dahil, ubisoftu, Ea yı vs bütün oyun şirketlerini 5 er kere satın alacak güçteler diye.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tencent ve Logitech yeni bir el konsolu geliştiriyor
İlginizi Çekebilir