Tenet, dünya çapında 53 milyon dolar hasılata ulaştı

Özgür Deveci 31.08.2020 - 10:18
Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı Tenet filmi, dünya çapında 53 milyon dolar hasılata ulaştı.

2020'nin merakla beklenen filmlerinden biri olan Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, vizyona girmesiyle birlikte büyük bir gişe başarısına imza attı. Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını nedeniyle uzun bir bekleyişin ardından nihayet sinemaseverler ile buluşan film, açılışında 53 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek sinema salonlarının kurtarıcısı oldu. İlk olarak 24 ülkede vizyona giren Tenet'in IMDb puanı ise, ilk günden bu yana 8.0 seviyelerine geriledi.

Warner Bros. Pictures Group Başkanı Toby Emmerich konuyla ilgili "Uluslararası olarak fantastik bir başlangıç ??yaptık ve bundan daha memnun kalamazdık. Christopher Nolan bir kez daha beyaz perdede izlenmesi gereken bir sinema filmine layık bir etkinlik sundu ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin Tenet'i sinemada izleme fırsatı bulmasından dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Ortaklarımıza, sinema salonlarını güvenli ve sosyal açıdan mesafeli bir şekilde yeniden açmak konusundaki yorulmak bilmeyen çabaları için teşekkür ederiz. Bu küresel sürümün benzeri görülmemiş koşulları göz önüne alındığında, bir kısa mesafe koşusu değil, bir maraton koştuğumuzu biliyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu filmin dünya genelinde haftalarca vizyon dönemi yaşamasını dört gözle bekliyoruz." ifadelerinde bulundu.

Tenet, dünya çapında 53 milyon dolar hasılata ulaştı

Tenet, sinema salonlarını kurtaracak mı?

Christopher Nolan’ın senaryosunu yazıp yönetmeliğini yaptığı Tenet filmi, dünya çapında 53 milyon dolar hasılata ulaştı. Warner Bros. Pictures tarafından bildirilen brüt gelirler arasında İngiltere 7,1 milyon dolarla başı çekerken, onu 5,7 milyon dolarla Fransa, 4,2 milyon dolarla da Almanya izledi. Stüdyo, diğer bölgelerin brüt gelirlerini net olarak açıklamadı. Ancak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 32 pazarın, azalan kapasiteye rağmen hafta sonu 37 milyon dolar brüt gelir elde ettiğini açıkladı.

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır. Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir tehlikeyi durdurmaya çalışan kahraman, casusun alacakaranlık dünyasında zorlu bir yolculuğa çıkar.

Tenet filminin oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi ünlü isimler yer alıyor. Son olarak filmin yayınlanan son fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 16:37
Ben filmi izledim ama gerçekten söylüyorum hiç bir şey anlamadım, artık bu seviyede olmadığım için acaba bilmiyorum ama gerçekten filmi izleyecek arkadaşlar araştırıp gitmeliler, ana konusundaki geri gitmenin mantığını çözemedim bir türlü yoksa güzel film. anlayanın aydınlatması gereken bir film.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2020 20:43
Kardeşim Film aslında çok basit sadece havalı gözükmek için karıştırmışlar siyah arkkadaşımız aslında sıradan bir Ajan değil film de asıl patron oymuş iyiler tarafında .olayda gelecekdeki insanları günümüze gelmek için rus u kullanması. son kısımda ise Batman reis gerçekliklerinden birinde ölüyor bu
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2020 03:24
Birçok sinema uzmanı filmin sırf havalı gözüksün diye karmaşık olduğunu söylüyor bunu ben değil konunun uzmanları söylemiş çok birşey kaybetmediniz merak etmeyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2020 14:20
Boş yönetmenin boş bi filmi daha. Rahmetli heath ledger in joker performansı bu adamı ünlü yaptı. Yoksa bi şey anlattığı yok filmlerde. Nerde James Cameron, nerde Martin Scorerse nerde bu velet.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2020 20:40
Nolan ile kıyasladığın adamlar birbirinden çok farklı yönetmenler Nolan ı Nolan yapan film Mementodur bilip bilmeden cahil cahil konuşma bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tenet, dünya çapında 53 milyon dolar hasılata ulaştı
İlginizi Çekebilir