Tepki çeken mikro ödemeler Middle Earth: Shadow of War'dan kalktı

Ahmet Özçilingir 18.07.2018 - 12:16
Darısı diğer oyunların başına

Middle Earth: Shadow of War uyguladığı acımasız mikro ödeme politikasıyla büyük tepki çekmişti. Oyunun piyasaya çıkmasının ardından, tepki çeken oyunun satışları da bu sebeple büyük sekteye uğramıştı. Yapımcı firma Monolith Productions daha sonra geri adım atmış, gerçek para ile satılan bazı oyun içi ürünlerin satışını durdurmuş ve oyun içi marketin de Temmuz ayında tamamen oyundan kaldırılacağını duyurmuştu.

 Mikro ödemeler Middle Earth: Shadow of War'dan tamamen kaldırıldı

Yapımcı firma Monolith Stüdyo sözünde durdu ve Middle Earth: Shadow of War'dan mikro ödemeleri ve oyun içi mağazayı tamamen oyundan kaldırdı. Son güncelleme ile birlikte kaldırılan market ve mikro ödemelerin yanı sıra bazı oynanış değişiklikleri de yapıldı.

80 olan düşman kaptan level sınırı 85'e çıkarrtıldı. Captain ve Online Conquest Nemesis görevlerinde oyuncular artık daha hızlı gelişme puanı kazanabilecekler. Oyuna ayrıca yeni kıyafetler eklendi. Tabii bu güncelleştirmenin şüphesiz en olumlu yanının, mikro ödeme yönteminin oyundan kaldırılması olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım oyuncuların bu organize tepkisi sonucu alınan bu karar, diğer acımazsız mikro ödemeleri izleyen oyun firmalarına örnek olacak mı.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
melitene
melitene 18.07.2018 13:41
Bu bence bir strateji. Zaten parayı vurdular. Hemen kaldırılsaydı eyvallah.
etemelkuran
etemelkuran 19.07.2018 08:58
Aynen, oyuncu sayısı düşünce oyunu daha önce oynamamış veya mikro ödeme konusunda tepki vermiş kişilerin gönlünü alıp oyunu satın aldırtmaya çalışıyorlar. Tekrar gündem olmanın bir aleti oldu ne yazık ki mikro ödeme kaldırma.
Oyunlar çok uzun ömürlü, major updatelerle beslenen tarzda planlanıyorsa mikro ödemeleri bir nebze destekleyebilirim p2w olmamak koşuluyla. Lakin kısa sürede tüketilebilecek bir oyuna mikro ödeme eklemek tabiri caizse çakallıktan öte birşey değildir.

Call Of Duty örneğine bakılırsa uzun süredir oyunu uzun ömürlü yapmaya çalışıyorlar, bolca mikro ödeme var, p2w yapmıyor fakat oyunu oynanır kılıyor lakin çok masraflı. Ayrıca oyuna gelmesi gereken hiçbir güncelleme getirilmiyor! Bakın WW2 Zombieste beklenen kasa bug, radyo frekans haritası bug, hilecilerin leaderboardstan kaldırılması gibi hiçbir şey yapılmadı 2.5 ay oldu. Ödeme almasını biliyorlar. Utanç resmen. Activision, EA gibi dağıtıcıların bol rekabet içine sokulması şarttır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2018 20:25
oyunu yaz indiriminde başka bir satış platformundan aldım. iyi ki almışım. Daynasty wariorstaki "kes kes" duygusunu yaşamak isteyenlere birebir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2018 20:15
şu mikro ödemeler denen kumar modelini gördükçe oyuncu olduğumdan utandım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2018 16:45
birinci oyunun üstüne hiç bişey koymadan gazla gitsin.

buna vereceğim parayla cuphead vs. türü oyunlar aldım. aklıma geldikçe de eski oyunu açıp oynuyorum, bişey kaybetmiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2018 13:42
?oyun çıktı bitti,eleştirildi,gömüldü,yüzüne bakan yok,kaldırsalar ne kaldırmasalar ne :D şey gibi bu,beyler lağam taşmış heryer bok içinde,ama temizlemek için iyicecene bok olmasını bekliyoruz teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tepki çeken mikro ödemeler Middle Earth: Shadow of War'dan kalktı
İlginizi Çekebilir