1/3

Tera

Yiğit Teker 7.09.2012 - 16:57
Davulun sesi görselden hoş gelir
Platformlar PC
Tera
  • Yapımcı - Yayıncı En Masse Entertainment - Blue Hole Studio
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: MMO
Merlin Puanı 65
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%47
Artılar Animasyonlar, arka plan, dinamik karakter seçim ekranı, görevlerde yanınızda destek grubu bulunması
Eksiler Görsel hataların çokluğu, Kullanıcı sayısındaki azlık, alışması zor oynanabilirlik, klasik bir MMORPG oyunundan öteye gidilememiş, Guild Wars 2 gibi bir rakibinin olması
Tera Online oyunu MMORPG oyunları arasında kendine yer edinmeye çalışan genç oyunlardan biri. Uzun bir yükleme ve ortalama bir güncelleme süresi ile birlikte oyun bana kapılarını açtı. En başta oyunun hikayesini anlatan kısa ve güzel bir sinematik boy gösterdi.

Oyunun hikayesine göre zaman içerisinde 7 farklı ırk bir federasyon kurmuş ve kendilerine karşı gelebilecek herhangi bir saldırıyı püskürtmek üzere hazırlanmışlar. Şans ya, bir gün gizemli bir ada yükselmeye başlamış dünyalarından. Adaya keşfe gidildiğinde ise yeni ve gerçekten kana susamış bir yaratık ordusu ile karşılaşırlar. Hızlı bir hazırlanma sürecinden sonra birlikler adaya toplanır ve biz de oyuna buradan başlarız.

Tera
Oyun içinde kullanabileceğiniz 7 adet ırk var. Bunlar Human, Castonic, Aman, Popori, Elin, Baraka ve Highelf. Bütün karakterlerin kendi ırkına göre konuşma tarzları ve görevleri var.

Irk seçme bölümünde oyun beni biraz kendinden soğuttu. Çünkü bayan karakterler aşırı cinsel temalar içeriyordu. Kıyafetleri ve fiziksel özellikleri aşırı dikkat çekiciydi. Üstelik sergiledikleri haraketler ve yürüme şekilleri seks temalıydı. Elbette cinsellik temasını, oyunlarında kullanan ilk oyun bu değil ama bir MMORPG oyununda bu kadarının da olmaması lazım.