Terraria: Otherworld'ü bekleyen oyunculara kötü haber geldi

Kerem Koldakoç 15.04.2018 - 13:32
3 yıllık gelişim sürecinin ardından beklenmedik bir haber geldi

Re-Logic, Terraria'nın yakalamış olduğu başarıdan sonra, 3 sene önce yeni bir Terraria oyunu için çalışmalara başladıklarını söylemişti. Ama yeni oyunu bekleyenler için kötü bir haberimiz var. Terraria resmi forumlarında yapılan açıklamaya göre Terraria: Otherworld projesi iptal edildi. 

Terraria: Otherworld iptal edildi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Otherworld üç sene önce duyurulmuştu ve ekip o günlerde projenin çok iyi ilerlediğine dair açıklamalar yapmıştı. Ama kısa süre önce yapılan açıklama, ilk günlerde yapılan açıklamanın tam tersiydi. Projenin zaman ve ilerleme bakımından planladıklarından çok daha geride olduğunu söyleyen Re_logic ve 505/Pipeworks, bu durumun diğer projelerini aksattığını ve kendilerini hiç istemedikleri bir pozisyona soktuğunu açıkladı.

Açıklamada "Re-Logic'in amacı her zaman eksiksiz ve kaliteli bir oyun deneyimi sunmaktır. Bu da demek oluyor ki, sadece para kazanmak için tamamlanmamış ve bizi tatmin etmeyen bir oyunu piyasaya sürmemiz, şirket ilkemize ters düşecektir.'' şeklinde açıklamaya devam eden şirket, iptal kararlarının bir çok oyuncuyu hayal kırıklığına uğrattığının farkında olduklarını ve kendilerinin de bu durumdan hiç memnun olmadıklarını belirtti. Şirket, bu iptal kararı sonrasında, kendilerinden her zaman en iyisini bekleyen topluluğa karşı borçlu hissettiklerini ve hayal kırıklığına uğrayan oyuncuları mutlu edebilmek için ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacaklarını belirtti. 

Bu kararı verirken oldukça zorlandıklarını söyleyen firma, '' Sadece para kazanmak için kaliteden ödün vermek istemiyoruz. Bu durum, kısa bir dönem için bizi kötü bir durum içine sokabilir ama şuna inanıyoruz ki, uzun vadede bu kararımızın karşılığını iyi bir şekilde alacağız.'' şeklinde açıklamasına devam etti.

En büyük hatalarının oyunu oldukça erken bir zamanda duyurmaları olduğunu belirten Re-Logic, ileride böyle bir hatayı tekrarlamayacaklarını ve sadece zaman, ilerleme vb şeyler konusunda emin oldukları projeler konusunda duyurular yapacaklarını belirtti.

Re_logic; Terraria: Otherworld projesinin iptal edilmesinin, hala oldukça aktif bir şekilde oynanmaya devam eden orijinal Terraria oyununun 1.3.6 güncellemesini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini de açıklamalarına ekledi. Açıklamanın sonunda Terraria, Otherworld ve stüdyonun kendisini destekleyen tüm topluluğa teşekkür eden firma, ''Bu destek sayesinde, sizler için harika işler yapmaya devam edeceğiz ve çok yakında bu planlarımız hakkında bir duyuru yapacağız.'' dedi. 

Şunu da belirtmeliyiz ki, Otherworld geçen sene de iptal edilmiş ama Re-Logic ve Pipeworks'ün ortak çalışması ile bu karardan vazgeçilmişti.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2019 14:19
Terraria gerçekten çok başarılı bir oyun ikincisi çıkması güzel olabilirdi ama çıkmadı işte ne yapalım ama terra severler için sürpriz yapabilirler :D bir de hep aklımda acaba terraria'nın 3d si çıksa nasıl olurdu çok iyi çalışılmış ve uğraşılmış bir oyun buradan oyun yaparlar sesleniyorum 3d yapın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 16.04.2018 08:44
Terraria çok başarılıydı gerçekten. Re-logic'de updatelere çok uğraşan biri. Oyun çıktıktan sonra bile ek paket kadar detaylı version güncellemeleri yaptı. Başkası olsa 1.0.0 dan 1.3.6 ya kadar 28 tane dlc 8 tane ek paket çıkartıdı o kadar eklenen özelliğe.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2018 22:31
Terraria ile çıtayı epey yükseltmişlerdi. Aslında sürekli güncelleyerekte üstüne koyacak bişey bırakmadılar yeni oyun için.
Ama oyun çıkabilirdide çünkü "2" ibaresi yoktu ve bi ara oyun olarak keyif verebillirdi.
Zor iş ne diyelim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2018 19:24
üzüldüm resmen terraria ya ps3,psvita,ve ps4 de satın almıştım üçünede ayrı ayrı para ödeyerek psvita da saatlerimi yiyen bi oyundu zamanında ve yenisini çok beklemiştim zati son 1 yıldır haberi çıkmıyordu olacagı beli idi inşallah terraria 2 diye daha güncelenmiş bi sürüm çıkar gözüm kapalı alırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.04.2018 18:19
Kötü olmus :/
Kalan Karakter: 300 Gönder
Terraria: Otherworld'ü bekleyen oyunculara kötü haber geldi
İlginizi Çekebilir