Tesla'nın Güney Avusturalya'da kuracağı fabrikanın sonunda gelindi.

Furkan Güler 23.11.2017 - 16:49
Elon Musk verdiği sözü tuttu.

Neoen'in tepe ismi Romain Desrousseax'un söylediğine göre 129MWh kapasiteye sahip olan tesisin, dünyanın en büyük lityum-iyon batarya tesisi olacağının altını çizdi.  geride bıraktığımız Mart ayında Avusturalya'nın elektrik problemini çözeceğini söyleyen ve 100 gün içinde çözemezse masrafları kendi karşılayacağını söyleyen Tesla, sözünü tuttu ve lityum - iyon bataryalar ile dolu çözümünü hayata geçirdi. Güney Avusturalya'da 2016'nın Eylül ayında büyük bir fırtına yüzünden 1.7 milyon insanın elektriksiz kalmasıyla çözüm çalışmalarına başlayan Tesla, geride bıraktığımız aylarda temeli atılan lityum - iyon bataryaları fabrikasını kurdu. Fransız güneş enerji firması Neoen ile ortak bir şekilde kurulan fabrika, 550 milyon dolara mal oldu. Neoen'in patronu Romain Desrousseax'un söylediğine göre 129MWh kapasiteye sahip olan tesis, şu anda dünyanın en büyük lityum-iyon batarya tesisi ünvanını taşıyor.

Tesla'nın söz verdiği pil fabrikası kuruldu

Lityum - iyon teknolojisi üzerine oldukça düşen Tesla, bu teknolojiyi ilerleyen dönemlerde daha da geliştireceği söyleniyor. Dünyaya temiz enerji satmak için elinden geleni yapan Elon Musk'ı da ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 07:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 23:11
Elon Musk'ı tebrik ederim ayrıca kendileri uzaylıdır!
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 19:31
:D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 19:10
bildiğim kadarıyla elektrikli araba içinde lityum iyon lazım,ve yine bildiğim kadarıyla ülkemizde olmayan birşey,keşke bor madeni üzerinde çalışıp yeni birşeyler üretse bizimkilerde,elektrikli arabanın pili için yine dışarı bağımlı kalacağız gibi,pek bilgimde yok yanlışım varsa üzgünüm
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 21:58
Tüm dünya Çin'in ellerinden öpüyor bu konuda...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 14:15
pillerin üretimi esnasında ve ömrünü tamamladıktan sonra atılmasında çevreye zarar veriyor. fosil yakıtlara göre çevreye daha az zararlı olduğu söylenebilir. ama fosil yakıttan elde edilen fayda pillere göre daha fazla.bu birazda alternatif enerji tekeli oluşturma çabası gibi görünüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 24.11.2017 13:24
Benim merak ettiğim konu şu, Elon Musk'ın samimiyetine inanmamak için yeterli derecede iş hayatı görmüş geçirmişliğimiz mevcut. Ama ben bu adamın samimiyetine en sonunda inandım. Şuan Elon benim bu samimiyetine inanmamdan ötürü kendisiyle gurur duyuyordur eminim :P Her neyse, olur ya bu adam söz sahibi olamıyacak noktaya getirilebilir, hisseleri kaybeder, yada ölür başkası geçer vs... Bu adamın vizyonu tarihe onunla beraber gömülür mü? Yani daha fazla kar amacı güdecek kişilerce yönetilmeye başlayacağı kaderine yazılmış gibi. Şimdide daha fazla kar etmeye çalışıyorlardır ama amaçları var adamın, daha fazla paradan daha çok gelecek için harbiden bir şeyler yapmaya kendini adamış adam. Bu adamın servetinde paradan daha fazlası yatıyor ama o kafa milyarda bir insana gelir. Gelecek kişi daha fazla tesla yapayımda satayım derken trafikte yapay zeka felaketine imza atmayacağı ne malum veya uzay projelerini nasaya yedek parça satmak için devşirmeyeceği ne malum. Gelecek Elon Musk'ın ömrüyle aynı orantıda, aynı Tesla'nın vizyonu gibi o gider yaptıkları geleceğe kalır ama asıl amaç her zaman aç gözlülerin elinde yok olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 11:46
Alien Mars diil mi adı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tesla amacına ulaştı
İlginizi Çekebilir