That Dragon, Cancer'ın yorumları hiç iç açıcı değil

Hürcan Köse 15.01.2016 - 11:03
Yapımcı firma bu konudaki sessizliğini bozdu
Geçtiğimiz günlerde incelemesini de sitemize eklediğimiz That Dragon, Cancer adlı bağımsız oyun birçok kullanıcı tarafından sevildi ve deneyim edildi. Deneyim diyoruz çünkü That Dragon, Cancer tam olarak bir oyun değil. Zaten oyun hakkında ayrıntılı bilgiyi incelememizde de bulabilirsiniz.

That Dragon, Cancer tıpkı isminde bulundurduğu gibi kanserli bir bebeğin ve ailesinin bu konudaki duygusal gerilimlerini anlatan bir oyun. Oyun şu an Steam'de satışta ve yapımcısı da oyundan kazanılan gelirin hayır kurumlarına bağışlanacağını söylemişti. Bunların hepsi bir yana, oyunun şu anda Steam'de aldığı yorumlar oldukça iç karartıcı görünüyor.

Kimisi That Dragon, Cancer'ın insanlara aşıladığı farkındalık duygusunun oldukça gerekli olduğunu söylerken kimisi de ölen bir kanser hastası üstünden gelir elde edilmesinin ahlaki olarak çok yanlış olduğunu söylüyor. Fakat pozitif veya negatif yorumlar olsa da, oyunun yapımcısı bu yorumların gayet normal olduğunu ve silinmemesi gerektiğini söylüyor. Hatta ailenin de içinde bulunduğu yapımcı firmanın yaptığı açıklama da tam olarak şöyle;

"Herkese merhaba, forumları okuyup sorularınızı cevaplamaya ve size yardımcı olmaya çalışırken, bazı kilitlenmiş konular ve kayıp yorumlar hakkındaki kafa karışıklıklarınızı gördük.  Bilmenizi isteriz ki, bizce dilediğiniz şeye inanmaya ve dilediğiniz şeyi söyleme hakkına sahipsiniz. Biz şu an ne konuları kilitliyoruz, ne de yorumlarınızı siliyoruz. Eğer bu durumlarla karşılaştıysanız, bunu yapan biz değiliz. Bunu bazen Steam yöneticileri de dilediklerince yapabiliyorlar.

Bu bir yana, bu tartışma alanında hepinizin insanlık adına ortak bir noktada buluşmasını umuyoruz. Hepimiz acı çekeriz, hepimizin acıları var. Umuyoruz ki, en nihayetinde, bizim bu marketteki varlığımız biz insanları ayırmaktan ziyade birleştirmeye yarar.

Desteğiniz ve tutkunuz için hepinize teşekkürler,

-Ryan."

Ne diyorsunuz buna? Sizce Joel'in babası Ryan'ın konuya böyle bir yaklaşım sergilemesi radikal bir seçenek mi olmuş? Yoksa bu konuda gerçekten katı olmalı ve insanların kötü yorumlarını engellemeli miydi? Her şey bir yana, That Dragon, Cancer aslında bir oyundan daha fazlası olduğunu insanların idrak edebilmesi gerekiyor bizce.
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2024 15:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2016 02:34
Onlar ''benim evladım öldü'' der, sen de ''hadi insanlık için destek olalım, birleşelim.'' dersin. Senin ''evlatların ölür'' yine de onların umurunda olmazsın. Hiçbir zaman da olmayacaksın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2016 14:57
yahu adamlar oyun yapıyor burasıda bır oyun sıtesı hala sıyaset konusuyosunuz.. sızın gıbı adamlara bu oyunlarda cok.. adam ne amacla yaptıysa yaptı begenmezsen almazsın oynamazsın ınsanların oyunlar ıcın harcadıgı emege bok atmak nedır? yok teror yok bısey bısey azcık beynınızı kullanın. saygılar
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2016 02:24
Sen onların ''üzerinden gelir sağladığı'' kanserden ölmüş evlatlarına lütfedip taziyelerini sunarken ülkende o kadar insan öldü, dünyadan kim taziyesini sundu ? Umurlarında mıydın acaba ? Sen birazcık beynini kullanabilseydin bu işin sadece siyaset ile ilgili olmadığını anlardın. Saygılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2016 15:28
Evlat ölümünü paraya çevirme simülasyonu!
Kalan Karakter: 300 Gönder
LeliAna5
LeliAna5 15.01.2016 13:17
Şahsen ne oynarım ne de tavsiye ederim böylesi oyunları. Oyun eğlenmek kafa dağıtmak için oynanır. Adamın birinin ölen oğluna üzülmek için değil. Resmen duygu sömürüsü.
LeliAna5
LeliAna5 17.01.2016 12:22
MK Okuru, 16.01.2016 17:34 Ben karşıyım açıkçası. "Oğlumun anısına, kızımın anısına kardeşimin anısına vs yaptım bu oyunu işte destek olursanız paralar hayır kurumlarına gidecek falan" Ben öylesi oyun istemem açıkçası. Bi yerden sonra duygu sömürüsüne girer o. Bırakın şu saçma sapan hümanistliği. O çocuğa bende üzüldüm ama üzülmem bana göre böylesi saçma ve duygu sömürüsü olan birşeye destek olacağım anlamına gelmiyor.
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2016 21:25
LeliAna5, 16.01.2016 14:51
Yapabiliyorsa yapsın.
LeliAna5
LeliAna5 16.01.2016 14:51
Oyunların eğlenmekten fazlası olduğunu bende biliyorum. Benim dediğim o değil; çok merak edenler için söyleyim en sevdiğim oyun final fantasy 7 ne kadar duygu yüklü bir oyun olduğunu herkes bilir. Aerith in o sahnesinde hangimiz duygulanmadık? En sevdiğim animede Clannad After Story. Benim dediğim madem oğlun öldü ve oğlunu sevmemizi istiyorsun o zaman aç bi site sosyal medyada orda burda tanıtımını yap koy bağış kutusunu falanca hayır kurumuna gidecek de gene millet bağışını yapar. Bu oyunda değil sanatta değil sadece duygu sömürüsü kimse kusura bakmasın. O zaman her oğlu-kızı kanserden ölen çıksın oyun yapsın.
MK Okuru
MK Okuru 15.01.2016 22:18
Kesinlikle katılmıyorum. Benim nasıl duygusal bir film izlemeyi çok seviyorsam,duygusal oyunlar oynamayı da çok severim. Ayrıca hikayesiyle inanılmaz anlar yaşatıp haftalarca aklından çıkmayan oyunlar da var Oyunlar sadece kafa dağıtmak için oynanmaz içinde senaryo var sonuçta bir filmi izlemek gibi
portakallılahmacun
portakallılahmacun 15.01.2016 21:15
Demek ki sen oyunlara bir müzik, resim gibi bir sanat eseri değil de eğlence aracı olarak bakanlardansın. Ama oyunlar düşündüğünden çok daha fazlası. Bunu hakaret olarak algılama.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.01.2016 17:34
Ne diyorusun Merlninikazanı? İnsanlık adına ortak noktada birleşmek mi diyorsun? Fransa teröre uğradığında herkes ''Fransız'' OLDU, Türkiye teröre uğradığında herkes ''Fransız'' KALDI! Türkiye bu durumdayken insanlık neredeydi ? Nerede birleşmişti ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
That Dragon, Cancer'ın yorumları hiç iç açıcı değil
İlginizi Çekebilir