The Amazing Spider-Man 2 (Mobil İnceleme) (iOS)

Tayfun Kumaş 29.04.2014 - 11:06
Bu örümcek bu sefer de inanılmaz mı?
Yılın en çok beklenen filmlerinden The Amazing Spider Man 2, geçtiğimiz hafta vizyondaki yerini aldı. Bununla beraber Gameloft'un iOS ve Android için geliştirdiği Spider-Man oyunu da, hem GooglePlay'de, hem de AppStore'da piyasaya sunuldu.

The Amazing Spider-Man 2 (Mobil İnceleme) (iOS)
Asıl olarak PC, PS3, Xbox 360, PS4 ve Xbox One için geliştirilen oyunun bu versiyonları Beenox tarafından hazırlanıyor. Gameloft'un geliştirdiği iOS ve Android versiyonu ise, filme kıyasla farklı bir hikayeye sahip bir oyun. Hikayede yine filmle ilgili detayları yakalamak mümkün. Electro gibi karakterler bu oyunda da mevcut. Zaten filmi izleyeceğiz, aynı hikayenin oyunda da olması biraz saçma olurdu. Bu durumdan dolayı oyun bizden bir artı puan kazanıyor.

Tıpkı filminde olduğu gibi 2012 senesi içerisinde piyasadaki yerini alan The Amazing Spider-Man oyununun devamı niteliğinde bir oyun ile karşı karşıyayız. Her sene yeni bir hikaye ile karşımıza çıkan fakat oynanış ve işleyiz olarak aynı kalmayı başarabilen Call of Duty'i buna örnek verebiliriz. Bu oyunda da oynanış şekli tamamen aynı diyebiliriz ancak yenilenen hikaye ve oyuna ekstra katılan itemler ile birlikte, grafiklerde de olan bariz yeniliklerle oynanabilir halde. İkinci oyunu ilk oyuna benzetmişken, maalesef bulutlara ağ atmaya devam ediyoruz. Ne yazık ki sadece hikaye değişikliği var karşımızda. Zamanında en çok eleştirilen bu özellik henüz güncellenmemiş. Üçüncü film ile beraber Gameloft aracılığı ile yeni bir Spider-Man gelse bile, bu özelliğin aynı tarz ilerleyebilecek olması üzücü olabiliyor ancak bir mobil oyuna göre, hatta bu tarz oyuna göre bu özelliğin böyle olması pekte sorun olmuyor. Kısa sürede alışabiliyorsunuz.

The Amazing Spider-Man 2 (Mobil İnceleme) (iOS)
Oyundaki hikayeye göre New York'u Electro'nun elinden kurtarmaya çalışıyoruz. Bununla beraber oyunda birçok düşman ile karşı karşıya kalacağız. Yeni dövüş sistemi, kombolarla daha da geliştirilen oyunda, dövüş mücadele sistemi de oldukça başarılı bir durumda işlenmiş halde. Oyun zaten açık dünya olduğu için her zaman dövüşmeniz de şart değil. Çünkü duruma göre kaçmayı da deneyebilirsiniz. Onu da mümkün olduğunca az yapmaya çalışın. Arada bir New York'u gezin.

Oyun tamamen açık dünya olsa bile New York'ta keşfedilecek pek bir mekan yok. Bildiğimiz New York var karşımızda. Ana görevler haricinde yer alan yan görevler sayesinde şehri dolaşabilir, ara sokaklardaki gaspçıları, soyguncuları suç üstü yakalayarak ağlarınızla beraber bir güzel kelepçeleyip, adalete teslim edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, saldırıya uğrayan kızları veya sivilleri kurtarabilirsiniz. Yan görevler zaten birbirinin aynısı olduğu için hemen hemen herşeyi yapmak zorunda da değilsiniz. Bu görevler sayesinde dükkanlardan alışveriş yapacak parayı kazandığımızı da belirtelim. Yeni itemler almak ve yeni özellikler kazanmak uğruna ister istemez bu işi yapmak zorunda da kalacaksınız.

The Amazing Spider-Man 2 (Mobil İnceleme) (iOS)
Oyunun müzikleri de Örümcek Adam'a yakışan seviyede, ancak film ile aynı mükemmellikte değil. Çünkü Hans Zimmer imzalı beste filme çok ayrı bir tat katmıştı. Seslendirmeler ise bir mobil oyuna göre mükemmel olsa da tabletlerde rahatsız edici olabiliyor. Bunun sebebi ise seslerin tabletlere göre sönük kalması. Oyunu sürekli oynayabilmek için çevrimiçi olmanız gerekiyor. Çünkü tüm oyuncuların katılabildiği ortak etkinlikler bulunuyor. Yine de buna rağmen bu bağlantıyı gereksiz görüyorum. Yani insanların büyük bir kısmı ya metroda, ya da o tarz kapalı ortamlarda bu tür oyunlara ihtiyaç duyar. Üstelik ülkemizdeki internet hızını düşündüğümüzde ve yaşanılacak kopmalar oyundaki ilerlemenizi olumsuz etkileyecektir.

Bir mobil oyuna kıyasla oldukça iyi grafiklere sahip ancak çok fazla ve ileri düzeyde kalitede beklemeyin. Oyuncu karakterleri ise güzel çizilse bile normal sivil karakterler, yan karakterler hiç umursanmadan yapılmış. Hatta bazı yerlerdeki karakterlerin özensizliği kalasla konuşur gibi hissetirebiliyor.

Oyunun dokunmaya karşı verdiği tepki süresi de oldukça başarılı. Ne bir saniye geç, ne de bir saniye erken oluyor. Bu da oyuna bir artı daha katıyor. Oyundaki diyaloglardan, menülere kadar oyunun Türkçe altyazı desteğine sahip olduğunu belirtelim. Bu durum hikayeyi daha iyi anlamanıza neden oluyor. Aslında Boonex'un geliştirdiği The Amazing Spider-Man 2 oyunlarına kıyaslayacak olursak, bu yapım olmasa da olurmuş. Yine de bir alternatifin, değişik bir deneyimin olması şart.

Oyunun iOS sürümünü AppStore'da, Android sürümünü ise Google Play'den satın alabilirsiniz. 
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.11.2018 14:42
Abi oyun nazil indirilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Amazing Spider-Man 2 (Mobil İnceleme) (iOS)
İlginizi Çekebilir