1/2

The Avengers'ın özel gösterimindeydik!

Mahmut Saral 6.05.2012 - 11:21
Dünyanın kurtarılma mücadelesine bizzat tanık olduk!
Marvel, çizgi roman, oyuncak ve çizgi film işlerinin ardından beyazperdeyi bayağı sevdi. Ardı ardına gelen dev bütçeli süper kahraman filmlerinin ardından, bu kez birçok önemli karakterin beraber hareket ettiği The Avengers'ı sundular bizlere. Buena Vista tarafından dağıtılan filmin bütçesi tam 220 milyon dolar! İçinde Captain America, Iron Man ve Hulk gibi popüler kahramanların da olduğunu göz önüne alınca, bu filmi izlememek kesinlikle büyük hata anlamına geliyor. Tabii süper kahraman hikayelerinden haz etmiyor ve ilgi duymuyorsanız, bu durum sizin için geçerli olmayabilir.

Dün gece, Merlin'in Kazanı ekibi olarak, Mecidiyeköy'deki Trump Towers'daydık. LG Türkiye'nin gerçekleştirdiği özel Marvel's The Avengers gösterimi için oradaydık. Gösterim öncesi ekipçe güzel bir yemek yedikten sonra, sinemaya doğru yol aldık ve burada da güzel ikramların birbirini izlediğini gördük. Etrafta yer alan Marvel's The Avengers posterleri bir yana, asıl dikkat çeken objeler, LG'nin yeni 3D ev sinema sistemleriydi. Dağıtılan 3D gözlüklerle ayak üstü yaptığımız testlerde, oldukça etkilendiğimizi söyleyebilirim. Hatta bir videoda öyle etkilendim ki, televizyon ekranından futbol topunun çıkıp yüzüme doğru geldiğini sanıp, geriye doğru hamle bile yaptım. Ekip arkadaşlarım da benimle aynı görüşteydi. Filmin gösterimi öncesinde de yeni LG teknolojileri, son yıl itibarıyla elde ettikleri başarılar gibi bilgiler sunuldu bizlere.

Peki, Merlin ekibi olarak yalnızca biz mi vardık, tabii ki hayır! Sektörden tanıdığımız birçok önemli isim de filmi görmek için sabırsızlanıyordu, tıpkı bizler gibi. Ama içlerinden en dikkat çekeni, kesinlikle efsane The Punisher t-shirt'üyle ortaya çıkan sevgili Berker Güngör oldu. Gösterim öncesi hep birlikte gerçekleştirdiğimiz ayak üstü sohbette, espriler ve kahkahalar havalarda uçuştu. Hem bir dakika, The Avengers ekibine The Punisher'ı da katabilir miydik böylelikle? İş masum insanları koruyup, adaleti sağlamak olunca The Punisher'ın nasıl bir tutum sergilediğini hepimiz biliyoruz.

The Avengers'ın özel gösterimindeydik!
Kısa süre sonra...

-Emre: Bence filmi izlemeden eve geri dönelim!
-Mahmut, Özgür, Murat, Fırat, Orhan: Neden?
-Emre: Filmin isminden belli işte her şey. Yenilmez değil mi Türkçe ismi, e demek ki yenilmiyorlar, kazanıyorlar. Posteri de gördük işte, fragmanı da. Yenilmediklerine göre merak edilecek bir şey yok ki. Hadi gidelim.
- Orhan: Hayırr, hayatımın filmini izleyemeden spoiler yedim :(
-Mahmut, Özgür, Murat, Fırat: Posteri görerek ve Türkçe ismi okuyarak mı yaptın bunu?
- Emre: Evet, spoiler da verdik o kadar, hadi gidelim.
- Servis görevlisi: Bedava yemek ve içecek isteyennn???
- Emre: Eee ne diyorduk sayın arkadaşlar?
-Mahmut, Özgür, Murat, Fırat, Orhan: Eve gidelim diyorduk
-Emre: Ne, kim, höhöyttt, yohöyle bişiii!!! Eee ben... ne kadar güzel bir ortam değil mi? Beyaz şarap mı bu acaba ehe...
-Mahmut, Özgür, Murat, Fırat, Orhan: ????^+'^'^+%&/&]{½#$£#!!!

(Bu mini diyalogda dün gece yaşanan olaylardan gerçek alıntılar bulunmaktadır.)

Bu kuyruk, filme gider!

Saatler 21:00'ı geçmeye başladığında, artık 21:30'daki gösterim için yavaş yavaş salona alımlar başlamıştı. Herkes bir telaşla güzel yer kapmak için hareket ederken, ben gayet sakindim. Girişte kişi başı birer mısır kutusu dağıtılırken, ben iki tane almıştım bile. İsteyerek yapılan bir hareket miydi hatırlamıyorum, ancak daha sonra ucuz fiyata satmayı denediğime eminim ve başarılı olamadım.