The Battle for Middle Earth Reforged projesi ne alemde?

Ersin Kılıç 18.08.2021 - 14:14
Uzun süredir geliştirilen Yüzklerin Efendisi oyunu The Battle for Middle Earth Reforged projesinin durumuna bu videoda göz atıyoruz.

Üç yılı aşkın bir süredir geliştirilen The Battle for Middle Earth Reforged projesinin arkasında 30 kişilik bir ekip bulunuyor. Tabi bunu bir stüdyo olarak olarak düşünmeyin, bu ekip tamamen oyunun hayranlarından oluşuyor. Her ne kadar ticari bir amaç güdülmese de proje gelişimi için bağış toplanıyor ve şimdiye kadar bir oynanış videosu dışında pek birşey göremedik. Şimdi gelin bu projenin detaylarına birlikte bakalım.

The Battle for Middle Earth Reforged projesinden detaylar

Öncelikle serinin hakları Warner Bros'a geçtiği için bu strateji oyunlarını şu anda satın almak mümkün değil. Bu da projeyi daha da önemli hale getiren etkenlerden birisi diyebiliriz. Oyunun bu kadar gecikmesindeki en büyük sebep ise Unreal 4 ile başlanmasına rağmen Unreal 5'e aktarılması. Ekip bu nedenle çıkış tarhi olarak 2022'yi hedeflemiş. 

The Battle for Middle Earth Reforged projesi ne alemde?

Oyun her ne kadar yeniden yapım olsa da içerisinde bazı yeniliklere de sahip olacak. İlk olrak sadece Isengard fraksiyonu ile beta aşamasına geçen oyun için yavaş yavaş sürecek bir gelişim ve yol haritası ile karşılaşacağız. Beta sürecinin ardından konan en büyük hedef ise oyuna The Battle for Middle Earth 2 ve Rise of the Witch King içeriklerini eklemek olacak. Cüclere, goblinler, insanların de eklenmesinden sonra ise Yüzüklerin Efendisi dizisinde de görmeyi umduğumuz Angmar'ın oyuna eklenmesi planlanıyor. 

Oyunun bu yenilenmiş versiyonu sadece grafiksel olarak değil oynanış dinamiklerinde de bazı yenilikleri beraberinde getirecek. örneğin orjainalde bulunan haritaların yanı sıra yine Orta Dünya'nın farklı noktalarından yeni haritaların da oyuna aktarılacağı belirtilmiş. Bunun yanı sıra yeni birimler ve yeni kahramanlar da göreceğiz. Oyuna eklenen bir diğer yenilik de yeni bir kamera açısı. Herhangi bir birimi seçip P tuşuna bastığınızda 3.şahıs kamera açısına geçebileceksiniz. Bu kamera açısıyla oynayamayacağız ama bu sayede savaş alanına daha detaylı bir şekilde bakabileceğiz. Ayrıca bu sayede Theoden "Ölüm" diye bağırdığında siz de ekran başında gaza gelebileceksiniz. 

The Battle for Middle Earth Reforged projesi ne alemde?

The Battle for Middle Earth Reforged'a eklenmesi beklenilen bir diğer yenilik ise birimlerde yaptığımız yükseltmeler ile ilgili. Bildiğimiz üzere klasik oyunda bir zırh veya silah yükseltmesi yaptığımızda o zırh parlaklaşıyor, sarılaşıyor ve oyunun gerçekçiliğini bozan bazı efektler ile donatılıyordu. Özellikle kılıç, mızrak kısmında ise adeta bir ışın kılıcı görünümü oluyordu. 

Fotoğrafta bir Isengard Warg binicisi görüyoruz. Bu Warg binicisinin soldaki fotoğrafı normal ve herhangi bir yükseltme almamış hali. Sağdaki iki fotoğrafı ise yükseltilmiş ve daha iyi zırhlanmış hali. Birimlerde yükseltme sisteminin bu şekilde oluşması ve oyunun içerisinde gerçekçiliğin korunması hedefleniyor. 

The Battle for Middle Earth Reforged projesi ne alemde?

Serinin hayranları oyunun tek kişilik ''Skirmish'' ve ''War of the Ring'' oyun modlarını hatırlarlar. Yapımcı ekip ''Skirmish'' için kesin olarak konuşsa da ''War of the Ring'' belirsizliğini koruyor. Asıl öncelikleri online tarafı olan ekip, online kısım tamamlandıktan sonra tamamen bir hikaye moduna yoğunlaşacaklarını ve bu hikaye modu bittikten sonra ''Skirmish'' için çalışmalara başlayacaklarını belirtmiş. ''War of the Ring'' için ise ''Yeni bir War of the Ring yapmayı ve yenilikler eklemeyi çok isteriz.'' şeklinde konuşsalar da henüz yol haritalarında bulunmuyormuş.

Sonuç olarak The Battle for Middle Earth Reforged her haliyle güzel gözüken fakat daha uzun bir yolu olan bir yapım. Eski oyunlara ulaşılamıyor olması bu oyunu dediğimiz gibi çok daha önemli kılıyor. Umrız herhangi bir lisans problemiyle karşılaşmadan sağ salim karşımıza çıkabilir. Son olarak projenin Steam gibi platformlarda çıkmayacağını ve muhtemelen kendi sitesi üzerinden dağıtılacağını belirtelim. Henüz çıkış tarihi belli olmayan fakat 2022 hedeflenen oyun hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2021 20:39
hep gta 6 oyalandırmaları
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2021 08:27
Skirmish ile uğraşıyorlar sen fan yapımı proje değlmisin biz orta dünya hikayelerini kitap ve filmlerden alırız sen pvp yasan ya
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2021 20:38
wat
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2021 01:42
Kardeş, klavyende nokta, virgül gibi karakterleri tuşlayabileceğin düğmeler var.
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2021 15:48
Ne anlatıyon hacı? Türkçe konuş...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2021 17:05
bunun bende orjinal cdsi vardı ama evde bulamıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.08.2021 10:27
ilk çıktığı zamandan bu yana takip ettiğim bir proje. yanlış hatırlamıyorsam 2019 ilk çeyrekte ilk oynanabilir demo yayınlanacaktı yıl olmuş kaç hala ortada oynanabilir demo bile yok. kimse kusura bakmasın ama ortalık bu şekilde dolandırıcılık projeleri ile dolu. çıkacağına inanmıyorum.inş çkar tabi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2021 08:17
30 kişilik ekip 3 yılda hazır bir oyunun sadece grafik kısmını halledemediyse o iş dolandırıcılıktır birader, seneye de ue6 yı beklicez demesinlerde
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2021 13:11
Çok bilmiş konuşmuş….
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Battle for Middle Earth Reforged projesi ne alemde?
İlginizi Çekebilir