1/3

The Dark Pictures Anthology: Little Hope İnceleme

Samet Basri Taşlı 12.11.2020 - 22:30
Korku oyunlarını seviyorsanız, The Dark Pictures Anthology: Little Hope incemesini kaçırmak istemezsiniz. Supermassive Games harika bir iş çıkarsa da Man of Medan'a fazla yenilik ekleyemediler.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
The Dark Pictures Anthology: Little Hope İnceleme
  • Yapımcı - Yayıncı Supermassive Games - Bandai Namco
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Korku
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 75
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar İlginç Hikaye
Atmosfer
QTE sistemi daha erişebilir hale gelmiş
Birden fazla oyuncu ile çok eğlenceli anlar vaad ediyor
Eksiler Tek başınıza oynarken eksik parçalar olduğunu hissediyorsunuz
Çok fazla jumpscare kullanılmış
Önceki oyun üzerine çok az geliştirme var
Sonu yeterince tatmin edici değil

The Dark Picture Anhology: Little Hope, daha önce Until Dawn ile beğeni toplayan Supermassive Games'in Man of Medan ile başladığı üçlemenin ikinci oyunu The Dark Picture Anhology: Little Hope ilk oyunun üzerine çıkabilen bir oyun mu olmuş yoksa sadece hikayeyi değiştirip tekrar önümüze mi sunmuşlar, gelin birlikte inceleyelim.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope İnceleme

Oyunun en başında bir ailenin trajik hikayesini gördüğümüz küçük bir alıştırma bölümü oynuyoruz. Ardından asıl hikayeye bir okul otobüsü içerisinde başlıyoruz. Bir kaza yüzünden ana yoldan çıkıp Little Hope adındaki kasabanın içinden geçmek zorunda kalan otobüs, yola atlayan küçük bir kız yüzünden yoldan çıkıyor ve kahramanlarımız ile tanışıyoruz.

Yola Atlayan Küçük Çocuklara Dikkat Edin

Dört kolej öğrencisi ve onları tura çıkartan öğretmenleri kazadan büyük bir yara almadan kurtulmuş durumda. Bir miktar sarsılmış olsa da iyi durumda olan grup, otobüs şöförü kayıp ve telefonları çalışmadığı için yakınlardaki Little Hope kasabasına gidip yardım istemeye karar veriyor. Bir süre sonra çevredeki garip sisin kendilerini belli bir noktaya yönlendirdiğini farkeden grup, Little Hope kasabasının gizemli geçmişini ve bu geçmişin onlara etkisini öğrenmeye başlıyor. Bu sırada karşılaştıkları garip yaratıklardan kurtulup, kayıp olan otobüs şöförünü de bularak kasabadan kurtulmaya çalışıyorlar.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope İnceleme

Hikaye hakkında daha fazla bilgi vermek isterdim ama spoiler vermeden anlatılabilecek çok fazla şey yok. Kasabanın geçmişinde gerçekleşen cadı avının kurbanları ile ana karakterlerimiz arasındaki benzerlikler ve sürekli ortaya çıkan küçük kızın hikayesini ilgi çekici buldum. Man of Medan'ın hikayesine göre biraz daha iyi bir iş çıkarılmış. Ayrıca ilk oyunda başımıza gelen, yanlış bir karakter öldüğünde hikayenin anlaşılamaz hale gelmesi sorunu (bunu spoiler vermeden nasıl açıklayabilirim bilmiyorum) bu oyunda yok. Bazı olayların gizemini çözmek için doğru şeyleri yapmanız gerekiyor ama ne olursa olsun oyunun sonu bir şekilde bağlanıyor. 

Karakterlerin her biri ayrı bir kişiliğe sahip ve oyun boyunca verdiğiniz kararların da etkisiyle gelişme gösteriyorlar, ya da tam bir pislik olup çıkıyorlar. Birbirleri ile olan ilişkileri ve yapacağınız tercihler sonucu açılan özellikler, oyunun kilit noktalarında verecekleri kararları etkiliyor. Güzel bir iş çıkarmışlar ama derinlemesine ele alınmış karakterler beklemeyin. Özellikle en başlarda bazı karakterlerin en ufak takırtıda kendilerini çukura atmaları, kedi görüp ölümüne kaçmaları gibi garip sahneler var ki, aynı karakterin iki dakika önce sergilediği karaktere hiç uymuyor.