The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

Ersin Kılıç 29.01.2021 - 14:02
Geçtiğimiz günlerde duyurulan The Day Before, yayınlanan ilk videosu ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir yapım oldu.

The Day Before yaklaşık beş dakika süren dikkat çekici bir video eşliğinde duyuruldu. Açık dünya bir oynanışı benimseyecek olan oyunun genel özellikleri ve videosuna baktığımızda gerçekten de iddialı durduğunu söyleyebiliriz. Yani şu şekilde çıksa birçok oyuna nal toplatır ama bunun gerçek olabileceğine insan inanmıyor. Daha önce benzer duyuruları script sahneler ile sık sık gördüğümüz için oyuna doğal olarak biraz mesafeli yaklaşıyoruz. Yine de gelin bu oyunun özelliklerine ve yapım ekibinin açıklamalarına birlikte bakalım.

The Day Before nasıl bir oyun?

MMO ve hayatta kalma türünde olacağı belirtilen The Day Before isimli bu oyunda, hem büyük bir salgınla, yani zombilerle, hem de diğer oyuncular ile mücadele etmemiz gerekecek. Öncelikle hepinizin de aklına gelebileceği gibi oyunda Division etkilerini aldığımızı söylememiz gerekiyor. Hatta anlatılan özellikler ile Division'ın aslında olması gereken ilk haline benzediğini de söyleyebiliriz. Division ilk duyurulduğunda MMO özellikleri çok daha ön planda olan bir oyundu. Hatta oyuncuların bir şişe su için bile büyük bir mücadele içerisine girmeleri gerektiği belirtiliyordu. Fakat sonrasında başarılı olsa da Division'ın ilk duyurulduğu halinden uzak bir yapıda olduğunu da itiraf etmemiz gerekiyor.

The Day Before ise MMO türünü hayatta kalma dinamiği ile birleştirmiş. Diğer oyuncular ile mücadelenin yanı sıra büyük bir salgın sonucu ortaya çıkan zombilerle de mücadele etmemiz gerekecek. Üstelik ateş ettiğinizde ya da yüksek bir ses çıkardığınızda size doğru gelen zombiler dışında kalabalık zombi gruplarıyla da oyunda karşılaşabileceğiz. Nitekim aşağıdan izleyebileceğiniz duyuru videosunda da oyuncunun başka bir oyuncu grubu ile çatıştığını görüyor ve silah seslerinden dolayı ortama zombilerin koşturduğuna tanıklık ediyoruz. Kaçarken bir binaya giren oyuncu burada ise çok daha kalabalık bir zombi grubu ile karşı karşıya geliyor.

The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

The Day Before gelen ilk bilgilere göre sadece yatay değil, dikey olarak da ilerleyen bir yapım olacak. Yani yolda gördüğünüz araçları, evleri ya da kanalizasyon gibi bölgeleri araştırabileceğiniz gibi gökdelen benzeri dikine uzanan alanlar da bulunacak. Bu bölgelere gidip frklı eşya ve silahlar bulabileceğimiz söyleniyor.

Oyunun MMO tarafında videoda da gözüktüğü gibi diğer oyuncular ile kapışabileceğimiz anlar olacak gibi duruyor. Bunun dışında topluluk kısmı diğer oyuncular ile daha fazla etkileşime girebileceğimiz anlamına da geliyor. Bu topluluk bölgelerine gidip silah ve eşyaları satabilir ve diğer oyuncular ile güvenli bir şekilde iletişim kurabileceğimiz belirtilmiş.

The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

The Day Before görsel açıdan da oldukça iddialı duruyor diyebiliriz. Hem genel dinamikleri hem de atmosferi ile oyunda RTX gibi etkenler de olacak gibi duruyor. Özellikle yerdeki yansımaları oldukça beğendiğimizi ifade etmem gerekiyor. 

Araç sürüş dinamiği de olacak oyunun görsellerine baktığımızda ise şehir teması dışınd daha açık alanlar olacağını da görüyoruz. Ekran görüntülerinde dağlık ve karlı alanlar dışında ormanlık bölgeler olacağı da gözüküyor.

The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

Oyun daha önce önce Radiant One, Dead Zone Escape ve The Wild Eight gibi yapımlara da imza atan Rusya merkezli Fntastic stüdyosu tarafından geliştiriliyor. Çıkış tarihi olaraksa net bir tarih verilmese de bu yıl çıkacağı söylenmiş. Sonuç olarak The Day Before gördüğünüz gibi iddialı açıklamalara ve bir o kadar da iddialı bir oynanış videosuna sahip. Başta da belirttiğimiz gibi bu söylenenlerin ne kadarını yapabilirler emin değiliz. Oyunun farklı yapımlardan esinlendiği ve script kokan birçok sahnesi var. Yine de oyunun en azından dinamik olarak değişim geçirmeden karşımıza çıkmasını ümit ediyoruz. 

The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

The Day Before videosuna yakından bakıyoruz

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2022 16:19
oyun the last of us a benziyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 13:19
Zombeli oyunlara bayılırım. B u oyun da Divizona çok benziyor Newyork sokakları felan ama onun zombelisi. Grafikler de gayet güzel bitmemiş bir oyuna göre. konsollara da çıkacak mı? veya önerebilecğiniz başka zombeli oyun varmı buna benzer türde?
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2021 10:47
Divizon diye bir oyun yok yalnız :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 9.02.2021 09:58
Sayın editör Bakma bakma boş ver, haline bırak...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 12:23
Daymare gibi zombilere bak sanki 90 lardaki konsept ağir balon olacak gibi olacakta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2021 10:37
Umarım gercektir divison sirf bu tarz zombi diye almiştim ama farklı cıktı oda ıyıdı ama bu tarz zombie hep hayal etmiştim ahhhh dead island ahhh
MK Okuru
MK Okuru 1.02.2021 12:21
hiç mi division videosu izlemedin, nasıl aldın zombie oyunu diye hahha
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Day Before videosuna yakından bakıyoruz
İlginizi Çekebilir