The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered modu harika görünüyor

Alparslan Gürlek 28.01.2021 - 13:15
Hayran yapımı The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered modu Skyblivion için yeni oynanış videoları paylaşıldı. Enfes görünüyor!

Mod geliştiricileri bu sefer devasa bir işe kalkıştılar ve birçok Elder Scrolls hayranının merakla beklediği olaylardan biri yaşanıyor. Efsane The Elder Scrolls serisinin 4. oyunu olan Oblivion için Skyrim'in motorunu kullanarak yeni bir remastered sürüm geliştiriyorlar. Bu Oblivion Remastered modunun adı ise Skyblivion olarak karşımıza çıkıyor. Geliştirici güncellemesi ve devamında yayınlanan oynanış görüntüleriyle klasik RPG'yi yeni grafikleriyle görmek harika bir his. Lafı da fazla uzatmadan gelin neye benziyor bir bakalım.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered harika görünüyor

Serinin dördüncü oyununu, The Elder Scrolls V: Skyrim'in motoru ile yeniden geliştiren mod geliştiricileri hayranların dört gözle beklediği projelerden birini gerçekleştiriyor. Yayınladıkları oynanış videosunda oyuncuları Exhausted Mine'a götüren Revenge Served Cold görevi gösteriliyor. Temelde bir çiftçinin karısının intikamını almak için, goblinlerle savaşıyoruz. Fakat görev sırasında birkaç farklı mekanda bulunduğumuz için Oblivion Remastered hakkında daha fazla fikir sahibi olabiliyoruz. Madende ilk sürüme göre bazı değişiklikler olduğu da aşikar. Oynanış videosunu hemen alt tarafa bırakıyorum, iyi seyirler.

Skyblivion adındaki bu mod oldukça iddialı bir dönüşüm modu ve proje bir süredir geliştirme aşamasında. Henüz bitmese de içerik oyuncuları yavaş yavaş şekillenen modun hazır olan kısımlarını oyuncularla gösteriyor. Skyrim modu olarak gelecek Skyblivion'un ismi de hem Skyrim hem de Oblivion'a atıfta bulunuyor. Ayrıca geliştiricinin yayınladığı bir başka video ise modun nasıl yapıldığını ve nelerin kullanıldığını gösteriyor. Buradaki sayılar oldukça ilginç ve ekibin nasıl zorlu bir süreçte olduğunu gösteriyor.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered modu harika görünüyor

Oyunda tam 2663 iç bölge modellemesi bulunuyor. Böyle devasa bir dünyada içine girilebilen çok fazla yapı bulunması ekip için çetin bir mücadele olacağını da gösteriyor. Aynı zamanda tam 8032 adet 3D nesne bulunuyor ve bunların yeniden yapımı gerçekten müthiş efor isteyecektir. Bununla birlikte 219 görev bulunuyor ve şu sayılara baktığımızda mod geliştiricilerinin ne büyük emek verdiğini tahmin etmek zor değil. Skyblivion modunun haritası Skyrim'den de büyük. Skyrim'in haritası toplamda 36 km² ebatlarındayken Oblivion Remastered modunun haritası tam 57 km² boyutunda.

Hazır olduğunda modu denemek için sabırsızlanıyorum. Sizler de görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 16:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 21:38
Vampire the masuarede 2 bloodlines den haber bekliyoruz sayın merlin'in kazani rica lütfen
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2021 11:14
Neyini bekliyorsun hocam? Çöp olacak işte haberlerini takip ettiysen ekibin yapımcısı direktörü osu busu hep ayrıldı.. Üzerine defalarca ertelendi ve şimdi tarhi bile verilmiyor. Vasat altı bir yapım olacak, ben ilk pre-order olduğunda bloodmoon sürümü yapıştırmıştım ama belli artık.. İade ettim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2021 11:13
Görünüyor görünüyor da ne zaman bitecek hocam? Bi 5 yıl daha beklemenin pek anlamı yok.. Fallout 4 New Vegas ve bu beklediğim iki mod. İkisinden de umudu çok düşük en erken 3-4 yıla çıkar diyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 21:52
Çıksın kesin alıp oynarım harika olmuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.01.2021 16:08
Daha önce oyunu oynadım bir skyrim hayranı olarak merakla bekliyorum belki alır oynarım .
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered modu harika görünüyor
İlginizi Çekebilir