The First Attempt

Özgür Yıldız 13.07.2011 - 14:40
Türk yapımcıdan iPhone'da terörist avı
Dünya çapında artık basit fikirler, başarılı fikirler haline dönüşüyor ve maddi başarıyı yakalıyor. Daha bugün PopCap Games’in Electronic Arts tarafından 750 milyon dolar karşılığında satın alınması haberi bunun en güzel örneklerinden. Bu örnekler, işe yeni başlayan çoğu şirketi de heveslendiriyor. Peki ya bu şirketlerin arasında neden ülkemizden de geliştiriciler çıkmasın? İncelediğimiz oyun da ülkemizdeki geliştiricilerden biri olan Wish Game Studio’nun ilk oyun denemesi.

Her şeyin bir başlangıcı vardır

Oyunumuzun adı “The First Attempt” yani “İlk girişim”. Firmanın da ilk oyun girişimi olduğu için mantıklı bir isim. “The First Attempt”, 2014 senesinde geçiyor ve özel bir asker olan karakterimiz “Moon”u yönetiyoruz. “Moon”, teröristlerle savaşmak için özel eğitilmiş bir asker ve dünya çapında farklı yerlerde onlarla savaşıyor. Kısacası basit bir konu, ancak iPhone, iPod Touch ve iPad gibi “casual” oyuncuların çoğunluk olduğu bir platformda gayet normal.

Grafiksel anlamda “The First Attempt”, Epic’in iOS platformu için özel olarak geliştirdiği Unreal motorunu kullanıyor. Hal böyle olunca görsel anlamda bizi tatmin eden bir oyunla karşı karşıya kalıyoruz. Yine de animasyonlar biraz yavan kalmış. Karakterimiz ekrandaki iki adet dokunmatik pad’le yönetiliyor. Ekrana dokunarak da ateş edebiliyoruz.

The First Attempt

Apple, Apple olalı böyle oyun görmedi!

Buraya kadar tipik bir iOS oyunu olan “The First Attempt”in bizi asıl ilgilendiren kısmı ise tamamen yerli bir yapım olması. 266.6 MB’lık oyun, Serkan Çıtak ve Gökhan Beder’in 2005 yılında kurduğu Wish Game Studio tarafından yapılmış. Bu oyunla amaçlarının popüler bir platform olan iOS üzerinde, ileride gerçekleştirmek istedikleri daha büyük projeler için kaynak sağlayıp takımlarını geliştirmek olduklarını söyleyen ikili, en kötü oyunlarının “The First Attempt” olacağını da sözlerine ekliyor.

iTunes App Store üzerinden 2.99 dolar gibi düşük bir fiyattan satılan “The First Attempt”, özellikle Türk oyun sektörünün nerelere gelebileceğini görmek için oldukça uygun. Wish Game Studio’yu bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve yeni oyunlarını dört gözle bekliyoruz.

Oyunu satın almak için:
https://itunes.apple.com/us/app/the-first-attempt/id447528092?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Wish Game Studio’ya ulaşabilmek için:

https://www.facebook.com/pages/WISH-Game-Studio/103623889706955
https://twitter.com/#!/WishGameStudio
Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
The First Attempt
İlginizi Çekebilir