The Game Awards 2023: Ne Zaman, Saat Kaçta, Nasıl İzlenir?

Mete Ülken 2.12.2023 - 18:55
7 Aralık'ta Geoff Keighley tarafından sunulacak The Game Awards 2023 ödül töreni hakkında bilmeniz gerekenler: Ne zaman, saat kaçta ve nasıl izlenir?

On yıl önce, Geoff Keighley'in The Game Awards etkinliği ilk gösterimle başladı ve bu Aralık ayında bir kez daha yapılacak. Bu rehberimizde etkinlik hakkındaki "The Game Awards ne zaman, nasıl izlenir, saat kaçta gibi?" sorularınıza cevap vermeye çalışacağız. Bu etkinlikte, geliştiricilerin emeklerinden çıkan kaliteli video oyunlarını ödüllendirmek ve yakında çıkacak bazı oyunları duyurmak amaçlanıyor. Şu anda tüm kategori adaylarını biliyoruz, The Game Awards 2023 etkinliğini kaçırmamak için nerede ve ne zaman izlememiz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Peki, bu ödül törenini nasıl izleyebilir ve oy kullanabilirsiniz? İşte tüm detaylar.

The Game Awards 2023 Ne Zaman?

The Game Awards 2023, 7 Aralık'ta Los Angeles'taki Peacock Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. 7 Aralık'ta akşam saat 4:30'ta PT ile 30 dakikalık bir ön gösteriyle başlayacak. Ana gösterinin beklendiği saatin ise PT saatine göre yaklaşık 5:00 olması bekleniyor. Game Awards genellikle, ödül kabulü konuşmalarının ve geliştiricilerin konuşmalarının uzunluğuna bağlı olarak üç ila dört saat arasında sürüyor. 

Geoff Keighley'in son canlı yayınında, bu yılki etkinliğin biraz daha kısa olmasını umduğunu söyledi. Türkiye saatiyle etkinlik, 8 Aralık sabah saat 02:30'da başlayacak. Etkinliğin başlama saati 4:30 PT olacak ki bu da bizim için gece yarısı 02:30'a denk geliyor. Geçen sene gösteri yaklaşık 3,5 saat sürmüştü, dolayısıyla tüm etkinliği izlemek isterseniz sabahın 7'sine kadar uyanık kalmanız gerekebilir. Cuma günü için bir gün izin almayı düşünebilirsiniz.

The Game Awards Nasıl İzlenir?

The Game Awards 2023, çeşitli platformlarda canlı yayınlanacak. Kişisel olarak orada olamayanlar için etkinlik online olarak izlenebilecek.

Etkinliği YouTube, Facebook Live, Twitch veya Twitter/X üzerinden aşağıdaki bağlantılardan canlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Diğer platformlarda ise etkinlik Tiktok, Kick ve Steam üzerindende canlı bir şekilde de yayınlanacak.

En yüksek kaliteli yayın için YouTube'u tercih edin. Etkinlik 4K çözünürlükte yayınlanacak ve böylece sunucu Geoff Keighley’in yüz ifadelerini daha net görebileceksiniz. Twitch, canlı yorum bölümünün yoğun olacağı bir platform ve eğer favori bir oyun Twitch kanalınız varsa, etkinlik sırasında o kanalda yayın yapılıyor olabilir.

The Game Awards Yılın Oyunu Adayları Neler?

The Game Awards 2023 için adayların tam listesi kasım ortalarında açıklandı ve buraya tıklayarak tüm adaylar listesine ulaşabilirsiniz. Genellikle etkinlikte öne çıkan Yılın Oyunu ödülü için altı oyun aday gösterildi:

The Game Awards 2023: Ne Zaman, Saat Kaçta, Nasıl İzlenir?
The Game Awards 2023: Ne Zaman, Saat Kaçta, Nasıl İzlenir?

  • Alan Wake 2
  • Baldur’s Gate 3
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • Marvel’s Spider-Man 2
  • Resident Evil 4
  • Super Mario Bros. Wonder

Baldur’s Gate 3 ve Alan Wake 2, tüm kategorilerde sekiz adaylıkla öne çıkarken, Spider-Man 2 yedi adaylıkla takip ediyor. Tears of the Kingdom ve Super Mario Bros. Wonder beş, Resident Evil 4 remake ise üç adaylıkla yer alıyor. Nintendo, tüm kategorilerde en çok adaylık alan firma olarak toplamda 15 adaylıkla öne çıkıyor.

Geçen yıl, Yılın Oyunu ödülünü kazanan ise FromSoftware'in açık dünya aksiyon-rol yapma oyunu Elden Ring idi. The Game Awards 2022'de A Plague Tale: Requiem, God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West, Stray ve Xenoblade Chronicles 3'ü geride bırakarak bu prestijli ödülü kazandı.

The Game Awards'ta Nasıl Oy Kullanılır?

The Game Awards, 2023 adaylarını Kasım ayı ortalarında duyurdu. Yılın Oyunu'ndan En İyi Esports Koçu'na kadar 31 kategori var. Bu adayların tam listesini paylaştık.

Tüm kategoriler için, The Game Awards web sitesinde bir hesap oluşturarak oy verebilirsiniz.

The Game Awards web sitesinde hesabı oluşturduktan sonra "PLAYERS’ VOICE" başlığı altında tüm oyların hayranlardan alındığı bir ödül de mevcut 3 kısımdan oluşan bu oylamada her kısımda 5 adet oyuna oy verebilirsiniz. Türkiye saatiyle yaklaşık olarak 2 Aralık Saat 19:00 tarihine kadar bu ikinci oylamayı tamamlamanız gerekir. Oyları verdikten sonra 4 Aralık Salı günü, Türkiye saatiyle akşam 19:00'a kadar son kısım için tekrardan 5 adet oyuna oy verebilirsiniz. Unutmayın bu ödül sadece web sitesi üzerinden yapılan tüm hayranlardan alınan bir oylamadır.

Etkinlik günü hemen hemen tüm kategorilerde, halkın oyu sadece mütevazı bir etkiye sahip. Sonuçlar, %90 oranında jürinin kararına ve %10 oranında halk oylamasına dayanıyor. 

Bu yılki The Game Awards 2023 için heyecanla beklenen etkinlikle ilgili düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz? Hangi oyunların ödüle layık görüleceğini düşünüyorsunuz? Etkinliği sabırsızlıkla mı bekliyorsunuz? Ya da sürpriz duyurular ve yeni oyun fragmanları hakkında tahminleriniz var mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşın, The Game Awards 2023'ün oyun dünyasına nasıl bir etki yapacağını birlikte görelim!

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2023 11:42
alan wake tek bir ödül bile alamaz almamalı aşırı aşrırı cringe sıkıcı overrated bir oyun. sam lake gitsin film dizi çeksin. kojilaşmış iyice oyundan başka her şeye benziyor.
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2023 08:59
Oyunu oynamadığın o kadar belli ki. İnternetten izleyenler keşke yorum yapmasa.
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2023 21:22
Ama grafikler harika değil mi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2023 16:20
tartışmasız bg3 alır
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2023 21:50
Sabah uyandığımda bakarım hepsine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 3.12.2023 13:42
gerek yok gecenin yarısndan sabaha kadar saçma bir şov için ayakta kalmaya.trailer sa yada çok önemseyip değer veriyorsan ödülleri,uyuyup ertesi gün rahat raha izlersin.bir şeyde kaybetmezsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2023 12:18
Nintendo duyur artık Switch 2 yi
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Game Awards 2023: Ne Zaman, Saat Kaçta, Nasıl İzlenir?
İlginizi Çekebilir