The King of Fighters ALLSTAR İnceleme

Furkan Güler 1.11.2019 - 14:42
Atari salonlarında jetonlara doymayan efsane artık mobilde!

90’larda patlama yapan ancak 2000’lerden sonra yavaş yavaş etkisini yitiren atari salonların en çok tercih edilen oyunları arasında bulunan King of Fighters serisi, ilk olarak 1994 yılında oyun dünyasına giriş yaptı. Aynı dönemde Street Fighter ve Art of Fighting’in patlama yapmasıyla kıyasıya bir rekabet halinde olan King of Fighters serisi, hepimizin bayram harçlıklarının jetona dönüşmesine sebep olmuştur. Zorlayıcı yapısı, rekabet unsuru ve en önemlisi karakterleri sayesinde gönüllerde taht kuran seri, bu kez mobil platformlara çıktı. Yeni nesil oyuncuları son oyunlarıyla yakalayabilen King of Fighters serisi, oyuncu topluluğunu mobil oyunuyla büyütmenin peşinde.

The King of Fighters ALLSTAR inceleme

MARVEL Future Fight ve BTS World gibi başarılı yapımlarla son dönemlerde gündemde olan Netmarble ekibi tarafından geliştirilen The King of Fighters ALLSTAR ilk bakışta grafikleriyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Konsol platformundan geri kalmayan oyunun grafikleri ve animasyonları diğer mobil oyunlara ders verecek cinsten olmuş. İşin içine bir de gaza getirici müzikler girince ortaya kaliteli bir yapım çıkmış. Eski nesil oyuncuların uzun saatler geçirdiği beat’em up tarzını benimseyen The King of Fighters ALLSTAR, klasik mobil oyunlardan farklı olarak oyuncudan yeteneğini dövüş alanına aktarmasını istiyor. Oyunda bulunan kombo sistemi, konsol oyunları gibi olmasa da ayrı bir tarza sahip. Her karakterin kendine özel birden fazla yeteneği bulunuyor ve bu yetenekleri kombolarınızla zincirleme şekilde kullanabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı dövüşlerin büyük bir yer kapladığı oyunun hikayesi de fena olmamış.

The King of Fighters ALLSTAR

Oyunun başında üç karakterden bir tanesini seçtiren oyun, ilerleyen bölümlerde diğer karakterleri de kullanmamıza izin veriyoruz. Her bir bölümde ise karşımıza çıkan düşmanlar farklılık gösterebiliyor. Özellikle climax olarak adlandırılan kombolardan sonra karşılaştığımız sinematik tarzı aksiyonlar, oyunun sunum tarzını daha iyi bir hale getirmiş. Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz The King of Fighters ALLSTAR, lig maçları ve turnuva moduyla da ekstra oynanış saatleri vadediyor.

Karakterlerin kendi seviyelerini yükseltince ise dövüş alanında daha etkin rollerde oynayabiliyorsunuz. Yakın zamanda çıkan diğer dövüş oyunlarından farklı olarak gerçekten oyuncuların yeteneklerini sınayan The King of Fighters ALLSTAR’a ilerleyen dönemlerde yeni karakterler de gelebilir. Seride eskiden bu yana karşımıza çıkan Iori Yagami, Kyo Kusuynagi ve Kula Diamond gibi karakterler oyunun nostalji havasına da katkıda bulunmuş.

The King of Fighters ALLSTAR

Sona geldiğimizde The King of Fighters ALLSTAR’ın mobil platformda bulunan en iyi dövüş oyunlarından bir tanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kombo sistemi, eskiye gönderme yapan oynanış yapısı sayesinde eski ve yeni nesil oyuncular aynı ortamda bulunacaktır. Eskiyi ve yeniyi bir araya getirme konusunda sınıfı geçen yeni oyun, vakit ayırmaya değecek düzeyde olmuş. Bakalım Netmarble ekibi, ilerleyen günlerde oyunu ne şekilde güncelleyerek yoluna devam edecek? Hep birlikte göreceğiz.

Ayrıca oyun için düzenlenen Artbook çekilişine katılmayı unutmayın!

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 19:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2019 17:07
Oyunda Türkçe dil seçeneği bekliyoruz.yetkililere duyurulur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2019 01:58
Oyun acayip karışık, bir ne nedir yazısı bekliyoruz. Sponsor da buna karşılık bi sakal daha atsın please
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2019 01:30
Oyunda çok fazla detay var bunları açıklamanız beklerdim.Artik bir makale yaparsınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2019 16:19
İncelemeniz için teşekkürler. Oyun hakikaten çok güzel yapılmış. Yıllarımız Atari Salonlarında geçti ve bu oyun bizim için birinci sıradaydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2019 17:45
Bts world başarılı bir yapım mı?? Furkan sen koreli emo hayranımısın :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
The King of Fighters ALLSTAR
İlginizi Çekebilir