The Last Jedi'ı seriden kaldırmak için imza kampanyası başladı

Hakan Hervenik 19.12.2017 - 10:41
Hayranlar çok kızgın.

Star Wars: The Last Jedi, vizyona girdiği günden beri hayranları ikiye bölmüş durumda. Bazı hayranlar filmi beğenirken, Star Wars'un genişletilmiş evrenini seven hayranlar Disney'in değiştirdiği hikayeden nefret etmiş durumda. Bu yüzden de bu hayranlar Change.org üzerinden imza kampanyası başlattı. Star Wars: The Last Jedi'ın Star Wars serisinden silinmesini isteyen hayranlar bu konuda gayet ciddi.

İmza kampanyasını başlatan Henry Walsh açıklamasında, (SPOILER) "Star Wars, uzun süredir iki şey hakkında olmuştur. Luke Skywalker ve Jedi. 260'tan fazla kitaptan beri takip ettiğimiz karakteri bir kalemde silen Walt Disney Company, bu hikayeleri tamamen yok saymıştır. Bildiğimiz evreni dağıttığınız zaman Star Wars evrenindeki kahramanlarımıza neler olduğunu öğrenmek için Episode VII'yi izledik. Ancak, Han Solo'nun ölümünü ve Luke Skywalker'ı bir dakikadan az gördük. Yeni film ise Luke Skywalker efsanesini hiçe saydı. Star Wars'u sevmemizin en büyük nedenlerinden birini hiçe saydı. 30 yıllık bir hikayeyi sildiğiniz için de bu artık düzeltilemez. Bu yüzden de The Last Jedi'ın film serisinden kaldırılmasını, Episode 9'un ileri bir tarihe atılıp, Episode 8'in tekrar çekilmesini istiyoruz." dedi.

Konu hakkında henüz Lucasfilm'den veya Disney'den yorum gelmedi.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 23:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.12.2017 19:15
Amaan star wars kimin umrunda tam bir balon
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2020 22:18
yooo bence iyi ama 7 8 9 la filmi yok ettiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2017 15:57
Disney'i iyi bilenler Lucas'ın film haklarını onlara devretmesi ile serinin geleceği hakkında endişelerini dile getirmişlerdi. Pegi 12 ayarında yeni nesil gençler için bir seri olmuş, kötü demiyorum ama bu evreni on yıllardır takip eden hardcore fanlar haklı olarak hayal kırıklığı yaşadılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2017 18:32
Saçma sapan bir anketle büyük şeyleri değiştirebileceğini sanan hayalperestlerin anketini kim takar.Boşuna uğraşmasınlar.Çok güzel filmdi bu kadar basit...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 19.12.2017 11:41
Ha bu arada eklemek istedim. Leia Organa'nın uzay boşluğunda gücü kullanarak hayatta kalmasına hiç şaşmadım.. Oğlum yani..kadın Anakin'in kızı ve Luke'un kız kardeşi..onda da gücün olmadığını düşünmek aptallık olurdu. Şahsen hayatının tehlikeye geçmesi onun içindeki gücü uyandırmıştır diye düşündüm. Hani birde şey var...eski gönüllerde taht kurmuş karakterlerin yerine başka karakterlerin yerini alması Star Wars ile büyüyen eski nesili de biraz rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta zaman değişiyor..yani..bir reboot yapmadıkları sürece hikaye olduğu yerden devam edecekse tabii ki aktörler değişecek.
Phoenixboy
Phoenixboy 20.12.2017 11:42
Bu arada çizgi romanlarını takip derken star wars'ın vikipediasında kimin kimin kardeşi veya oğlu olduğunu görmüştüm..Yani bu tarz şeyleri Last jedi'de açıklamamaları...kafada soru işareti bırakmaları da biraz saçma olmuş...yeni film buna daha fazla açıklık getirecektir umarım. Çizgi romanları yoktan sayıp hikayeyi değiştirdikleri de önceden olmadı değil ama bence Rey, kimin kızı veya kardeşi olduğunu çok iyi biliyor yada hissediyor deyim. Bİrbirlerini tanımasalar da Leila ile Luke arasında onları birbirine çeken bir bağ vardı güç sayesinde..kardeş oldukları için..Eh filmde Kyle ve Rey...aynı şey olmadı mı? Niye birbirlerini hissedip duruyorlardı.Cevap ortada.Ama asıl soru Rey'in o çölde ne aradığı idi...millenum falcon ile ki falcon tekrar Han Solo'dan çalınmıştı =_= Belki Han Solo'nun filmi bunlara açıkılk getirir.
Phoenixboy
Phoenixboy 20.12.2017 11:26
Evet. Leila'nın önceden gücü kullanmamasına bir sürü neden verebilirim. Ki Luke ve aralarında her zaman bir bağ vardı ve birbirlerini, duygularını hissedebiliyorlardı.Kardeş olduklarını bilmeden önce birbirlerine aşık dahi olacaklardı. Bence Leila'nın gücün varlığından dahi haberi yoktu ve zaten Jedi olmak için çok yaşlıydı. İlk filmlerden hatırlarsanız bir Jedi padavanı eğitmek için o çocukları çok küçük yaşta eğitime sokarlardı. Çünkü belirli bir yaşan sonra o güçleri harmanlamak çok zor oluyordu. Öyle lduğunu hatırlıyorum. 2. film yada birinci filmin sonunda Anakin için Jedi konsolu karak vermişti. Anakin'in güçleri sıradışıydi oga bunu hissetmişti. Obi Wan da ona kefil oldu. Leila gençken zaten Jedi dönemi çoktan bitmişti. Ama zaman geçerken Leila'nın gücü en azından kendini koruyacak kadar bilmesi yada bunun iç güdüsel bir duygu olması..yani uzay bşluğuna düşüyorsunuz ve ölmek istemiyorsunuz...hayata sıkıca bağlanmak istiyorsunuz...diye düşünün..bu bir süreliğine Leila'nın içinde ki gücü ortaya çıkarmış olabilir. Birden çok fazla gücü kullanma zaten kadına zarar verdi ve alışık olmadığı için vücudu bunu kaldırmadı. Ondan sonra bir süre uyanmadı..taki Luke hissedene kadar. Luke'u hissetmeseydi belki hiç uyanmayacaktı. Dedidğim gibi Anakin'i kızı yada Luke'un kardeşi olduğunu bilmesem..neyse derdim ama bu durumlardan dolayı bu konuya o kadar kafa yormadım ve mantıklı geldi.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2017 20:05
12:03 kesinlikle. 16:07 Mitolojik ? Yanlış terim kullanmış olmayasın ?
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2017 16:44
yeni nesil derken sen kesin Ben Solo dan atıf yaptın. Ancak sürpriz; Ben aslında Luke ve Mara'ın oğlu. Luke hocasının ismini veriyor oğluna.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2017 16:07
çok mitolojik, harika bir sahneydi. Carrie Fisher'ın vefatını bilerek izleyince ağlamamak insanın elinde bile olmuyor :(
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2017 12:03
Leila madem güce sahip neden taaa 8 de kullanası gelio saçma yani
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 10:39
Master yoda nin da iki tarafi da kontrol edebildigini yani gri jedi oldugunu unutmayalim. Luke gri jedi olarak daha da efsanelesebilir. Tipki yoda gibi büyük bir jedi olabilir. (Not. Filmi henüz izlemedim, yorumlara istinaden yaziyorum).
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last Jedi'ı seriden kaldırmak için imza kampanyası başladı
İlginizi Çekebilir