1/3

The Last Of Us Ön İnceleme

Berkant Jeff Akarcan 9.01.2013 - 09:56
Ey mantar, sen nelere kadirsin?
Playstation'ın hastasıyım, fanboy da diyebilirsiniz. Peşinen söyleyeyim de, sonradan ayıp olmasın. Heavy Rain'den Uncharted'a kadar PS3'e özel bir çok oyun, hem platformunun hem de tüm platformların en iyi oyunları biliyorsunuz ki. Heavy Rain'in ruhani devamı olan Beyond: Two Souls'un ön incelemesini geçtiğimiz günlerde Mert sizler için yazdı ama ondan önce yaşanan bir kavga vardı öğle yemeğinde: The Last Of Us mı, Beyond: Two Souls mu? Hayır, hangisinin daha iyi olacağı üzerine değildi bu tartışma, hangisini kimin yazacağı.

Heavy Rain'i bitirdiğim ilk an 20 dakika boyunca yerde oturmuştum, majör depresyonum tetiklenmişti. Hatta Heavy Rain benim için öylesine güzel bir oyundu ve oyundan öteydi ki, geçenlerde neredeyse evlenme teklif edeceğim kız arkadaşıma da oynatmak için tekrar satın aldım oyunu (ama hatun gittiği için Heavy Rain diskini kıvırıp kıvırıp ---). Neyse efendim, bu yüzdendir ki Beyond'u dört gözle bekliyorum. David Cage'e duyduğum büyük saygının da bunda büyük bir etkisi vardır elbette. Beyond öylesine bir oyun ki, kesinlikle patlaması mümkün değil. Ama The Last Of Us konusundaki görüşler Beyond'a karşı olanlar gibi kesin değil, çoğu insan kuşkuyla bakıyor The Last Of Us'a. Bize de bu şüpheleri biraz olsun aralamak kalıyor.

The Last Of Us Ön İnceleme
Bildiğiniz gibi The Last Of Us, Uncharted serisinin arkasındaki firma olan Naughty Dog'un yeni oyunu. Yine Uncharted gibi ana karakteri oldukça olgun gözüken bir abimiz, Joel. Fakat bu sefer tüm oyun boyunca yanımızda yer alacak bir karakter daha var, o da tip olarak Ellen Page'e benzeyen Ellie. Bu ikilinin arasındaki ilişkiyi anlamadan önce, oyunun geçtiği zaman dilimine bakmak ve ülkenin durumunu bilmek lazım. TLOU, Amerika Birleşik Devletleri'nde geçiyor ama bugünkü ABD değil takdir edersiniz ki.

Oyunun geçtiği zaman dilimine göre, Cordyceps mantarı insanlara bulaşmış ve onları bir yaratık haline getirmiştir. Kendileri aslında bir nevi zombi. Hükümet de bu salgının önüne geçebilmek için, askeri kanunları uygulamaya koymuş ve şehirleri karantina altına almıştır. İşte salgının başlamasından 20 yıl sonra başlıyor Joel ve Ellie'nin nefis hikayesi.