1/4

The Last of Us

Tulga Dayantürk 13.02.2013 - 21:58
Doğa ve insanlık karşı karşıya!
“Bu dünyada uygarlıktan eser kalmamıştır, gizlenebilecek bir yer de kalmamıştır!”

Dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden birisi olarak gösterilen ve Sony’nin büyük bir yükünü üzerinde taşımaya devam eden Naughty Dog, yaptığı projelerle bunu ispatlamış gibi gözüküyor.  Yirmi yılı aşkın bir geçmişe sahip olan firma, büyümeye ve ses getirmeye devam ediyor.

Naughty Dog, her ne kadar günümüzde Uncharted serileriyle göze çarpsa da,  geçmişinde yaptığı projeleri de unutmamak gerekir. Sony’nin platformlarına çıkardığı özel oyunlarla zirveye hızlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Firma; 1996-1999 arasında Playstation 1’de Crash Bandicoot serisi, 2001-2005 arasında Playstation 2’ye çıkan Jak and Daxter oyunları ve ardından 2007-2011 arasında ise Playstation 3 için geliştirilen ve oyun dünyasına kazandırılan Uncharted serisi ile zirveye ulaşmış durumda. Naughty Dog, Spike TV 2011 Video Oyun Ödülleri’nde bir sürpriz yaparak yeni geliştirdiği projesini güzel bir video ile oyun severlerin beğenisine sundu.
The Last of Us
Yapımın adı “The Last of Us”, Naughty Dog’un, Nathan Drake’in maceralarından sonra ilk defa gözler önüne serilen yeni projesi. Acaba bu yeni oyun, firmanın omuzlarına ağır bir yük bindirerek beklentileri karşılayacak mı? Ya da Naughty Dog’un tırmandığı zirveden aşağıya mı çekecek? Hep birlikte göreceğiz.

Bir neslin sonu ve yeni bir başlangıç

Yapımcılar The Last of Us’taki hikaye anlatımında oyunculara, doğanın eşsiz harikalarını sergilemek için ellerinden gelen her şeyi yapacakları sözünü veriyorlar. Bir önceki Uncharted serisinde beğendiğimiz çevre detayları, doğal manzaralar, renk paletleri anlaşılan bu oyunda daha iyi bir şekilde çıkartılacak. Hikayenin anlatım tarzı ayrı bir ışık parıltısı sunacak.