The Last of Us Part I, PlayStation'dan ziyade PC için geliştirildi

Alparslan Gürlek 7.08.2022 - 12:01
PlayStation hayranları biraz kızabilir ancak The Last of Us Part I oyunu, PlayStation'da oyunu üçüncü kez satın almak isteyenlere odaklanmıyor. PC okyanusuna geliyor.

Yoğunluğun görselliğe verildiği ve hayranlar arasında "Bu remake değil, remastered" tartışmalarına sebep olan The Last of Us Part I, aslında bu tartışmalardan da oldukça uzakta geliştirilen bir oyun. Naughty Dog ve Sony, bu yeniden yapımı piyasaya sürerek ne olduğu tartışılan bir yapımı konsol oyuncularına üçüncü kez satmayı ana odağı olarak düşünmüyor. İlk kez Sony'nin birinci parti stüdyolarından biri tarafından geliştirilen bir oyun, "Özel oyun" olarak vurgulanmıyor, farkında mısınız? Bu da şirketin yine son dönemdeki stratejisini destekleyen ve TLOU Part I'in remake sürümünün de hedef kitlesindeki ağırlığı PC oyuncularına verdiğini gözler önüne seriyor.

The Last of Us Part I: PC okyanusuna dalmak için bir adım

Bildiğiniz gibi son yıllarda Days Gone, Horizon Zero Dawn, God of War gibi oyunlarını PC platformuna getiren Sony bunun ödülünü güzel aldı. Sony'nin hedefleri arasında 2025 yılına kadar PlayStation oyunlarının üçte birini PC'de kullanıma sunmak da bulunuyor. Böyle olduğunu düşünerek varsayımda bulunacak olursak -eski PlayStation oyunlarının yeniden yapımları da çıktıkça- hedef kitlesinin açık şekilde konsol oyuncuları olmadığını söyleyebiliriz.

The Last of Us Part I, PlayStation'dan ziyade PC için geliştirildi

Oyunun tam fiyatıyla satılması konsol tarafında tepkilerle karşılanırken, PC oyuncuları paçaları sıvamış ve ilk kez PC'de The Last of Us oynamaya hazırlanıyor. Durumu böyle ele aldığımızda aslında konsol tarafındaki tepkileri bir kenara bırakarak, oyunun hedefini açık bir şekilde ortaya koyduğunu görebiliyoruz.

Önümüzdeki dönemde de yine Sony tarafından PC kitlesine daha fazla ulaşmak için yeni adımlar göreceğiz. Çünkü konsol üreticileri, PC platformunun değerini nihayet anladılar. Özel oyun devri kapandı kapanacak diyebiliriz, tabi konsol üreticilerinin konsollarını satmak için onları özel kılacak oyunlara ihtiyaçları olacak. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde göreceğimiz özel oyunlar, muhtemelen birkaç yıllığına öyle kalacak, ardından ise PC platformuna er ya da geç gelecek. Çünkü artan oyun geliştirme maliyetleri, şirketleri bunu yapmaya zorladı.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 07:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 21:37
Şu oyun hiç heyecanlı değilim çünkü orjinali oynamadım keşke 2 oyunu PC getirseler daha iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 00:53
3. kere satın alıp oynamayın abi zaten hasta mısınız?
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 20:32
Hastası olan oynar zaten 3.kere :d
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2022 12:03
XBOX'a helal olsun diyorum. Bunları bile yola getirdi ya. Bugün Pc oyuncuları da PS oyuncuları da çoğu şeyi XBOX'a borçlu. Sektöre yıllardır XBOX yön veriyor artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 18:35
keşke grafikler baştan sona ele alınıp yapılsaydı,ray tracing moduda umarız güncelleme ile gelir.gameplay olayında ise hafif üstünden cila geçmişler,sadece sinematikler iyi gözüküyor.keşke sony capcom'u örnek alsaydı maalesef bu büyük başyapıta grafikler sönük kalmış
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 15:05
Ekran kartından anladığın falan yok 3090 yoksa düzgün performans veremez diyen kişinin ekran kartı konusunda ciddiye alınacak tarafı yok
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 09:31
Bal gibi de verir acarsin ray tracing i acarsın dlss i oynarsın fps sorunun olmadan, rtx 2070 ve uzeri her kartta isini yapar
MK Okuru
MK Okuru 7.08.2022 20:53
Hay ray tracinginize başlayacağım heee! Ray tracing 3090 nın yoksa düzgün bir performans vermez! Paso fps kayıpları olur. Ps de oynadığım zaman sanki ray tracing var gibiydi!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 12:18
Özel oyun devri kapanırsa , özel oyunların devri de kapanır. Garip bir cümle ama bir düşünürseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 14:43
Oyunlar hayatımızın merkezine oturmuyor, basit bir eğlence aracı sadece. Çok kolay ikame edilebiliyorlar. Bu yüzden bireyler alsa da çoğunluk özel bir oyun için konsol almaz. Bu yüzden pc'ye çıkararak daha fazla para kazanıyorlar. Aksi olsaydı herkes oyunu çoktan almış olur ve pc de hiç satılmazdı.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 13:40
Bu oyunlar Pcyede çıktıkça, konsolların önemi azalacak, konsol sattırmak için böyle kült yapımlar lazım çünkü.Nintendo neden marioyu, zeldayı çıkartmıyor pc ye?Çıkartırsa konsolu fazla satmayacak üstelik bu oyunlar da o kadar önem verilerek hazırlanmadığı için kalitesi düşecek. Hepsi birbirine bağlı
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 13:34
Bu tarz oyunlar konsol satsın diye çıkartılır. O yüzden önem verilir ve büyük bir özenle sanat eseri tadında çıkarlar. Pc demek multiplayer demektir, hile demektir, korsan demektir , mod demektir. Hayran olarak oynadığımız bu oyunlar da zamanla uyduruk hikayeli multiplayer çöplerine dönüşecekler.
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2022 12:46
Yanlış bir bakış açısı. Adamların yararına platformlarm yaymaları. Ayrıca özel oyunlar bitmiyor. PS5 e hala gelmeye devam ediyor ve edecek sonra PC ye getirirler getirmezler onlara kalmış bir şey. Yani PS Studios hala exclusive geliştiriyor sadece mantıklı bir hareket yapıp PC ye de çıkarıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last of Us Part I, PlayStation'dan ziyade PC için geliştirildi
İlginizi Çekebilir