The Last of Us planlanandan erken duyurulmuş

Murat Halilbeyoğlu 15.12.2011 - 10:50
VGA videosunun enteresan hikayesi burada
Naughty Dog'un yeni oyunu The Last of Us her ne kadar VGA ödüllerinde bizimle ilk randevusunu yaşamış olsa da esasında firmanın niyeti oyunu 2012'deki E3'te göstermekmiş. Lakin o kadar garip olaylar üst üste gelmiş ki en sonunda firma istemediği bir olayı önlemek adına yeni videoyu VGA'da yayımlayıp bu stresten kurtulmuş.

Stresli olaylar silsilesi şöyle başlıyor; iki ay önce projenin kreatif yönetmeni ve yazarı Neil Druckmann, içerisinde VGA'da gördüğümüz videonun bulunduğu iPad'ini bir uçakta unutmuş. Delicesine havayolu şirketini arayan firma ne kadar çabalasa da iPad'i bir türlü bulamamış ve stresli bekleyiş başlamış, ancak neyse ki  videodan hiç ses çıkmayınca rahat bir nefes almışlar.

Ardından Druckmann ve oyun yönetmeni Bruce Straley, Uncharted 2'yi bitirir bitirmez hemen The Last of Us üzerinde çalışmaya başlamışlar. Durum böyle olunca Druckmann, Uncharted 3'ün kadrosunda yer alamamış. Şirket dışındaki kimse bu durumu fark etmese de Druckmann'ın bir arkadaşı oyunun bitiş jeneriğinde Druckmann'ın ismini göremeyince bazı sorular sormaya başlamış ancak Druckmann bir şekilde bu olayı da başarıyla savuşturmuş.

Son olarak VGA'dan bir hafta önce stüdyonun başkanlarından Evan Wells tüm firmaya bir e-posta atarak kimsenin Facebook veya Twitter'da dikkatsizce davranıp, "bilgi sızdıran adam" olmamasını istemiş.

The Last of Us planlanandan erken duyurulmuş
Herşey bir yana firma Uncharted 3'e de bir easter egg koyarak bir anlamda oyunu sessiz sedasız duyurmuştu. Oyunda bir yerde duvardaki bir gazetede kocaman bir başlıkla the Last of Us yazıyordu. İşte bütün olay da bundan sonra kopmaya başlamış. Resimde gördüğünüz görüntünün ardından bütün internette Naughty Dog'un The Last of Us adında bir oyun yaptığı söylentisi dolaşırken buna karşı en büyük anti-tez firmanın her seferde tek bir oyun üzerinde çalışma mantığı olmuş. Evan Wells konu hakkında şöyle söylüyor:

"Bunu bir sır olarak tutmak konusunda ciddi bir tavır sergilemiştik. O kadar ki Sony'nin içinde bile çok az kişi biliyordu. Uncherted 3'e koyduğumuz o easter egg'in bizi bu derece açıkta bırakacağı hiç aklımıza gelmemişti."

Hal böyle olunca Naughty Dog'da şansını fazla zorlamamak adına E3 planlarını iptal edip en erken yapılacak büyük etkinliğe kendini hazırlamış. Neyse ki o süre boyunca yeni bir tehlike ile karşılaşmayan firma geçtiğimiz hafta sonu VGA'da videosunu ilk defa oyuncularla buluşturdu.

İşte The Last of Us videosunun ilginç hikayesi bu şekilde gelişmiş.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 03:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last of Us planlanandan erken duyurulmuş
İlginizi Çekebilir