The Last of Us'a Oscar ödüllü besteci

Murat Halilbeyoğlu 13.12.2011 - 12:06
...Ve oyun hakkında birkaç detay daha
VGA'da ortaya çıkan yeni Naughty Dog oyunu Last of Us için bu sabah sizlere yeni detaylar sunmuştuk şimdi görülüyor ki o yeni detaylara daha yeni detaylar eklendi.

Aslında konusu gereği çok da özgün olmayan bu oyun için en büyük umut, arkasındaki firma Naughty Dog'dan kaynaklanıyor. Nitekim Uncharted serisinin de konusu yıllar öncesinin müthiş macera filmi Indiana Jones serisi ile hemen hemen aynıydı ancak o işi nasıl kıvırdıklarını gördük.

Firmanın açıklamasına göre oyun, 2012'nin sonları ile 2013'ün başında bir zaman aralığında piyasada olacakmış. Öte yandan oyunun müziklerini Oscar ödüllü bir kompozitör yapacakmış.

Tıpkı Uncharted gibi üçüncü şahıs perspektifine sahip olacak oyunda yine Uncharted gibi film tadında görüntüler olacak. Firma bu işi o kadar ciddiye alıyor ki artık bu tarz yapımlara verilen "video oyunu" terimini bile değiştirmek istiyor.

The Last of Us'a Oscar ödüllü besteci
Kreatif direktör Neil Druckmann'ın söylediğine göre BBC belgeseli Planet Earth izlerken ortaya çıkan bu oyunun esin kaynağı "cordyceps" adında karıncaların beynini içten içe yiyen bir mantar. Yönetmen Bruce Straley, bunu gördüğünde "Direk aklımıza insanlar geldi" diyor.

Öte yandan oyun hakkında heyecanlandırıcı bir diğer haber ise müzisyeni hakkında. Buna göre yeni oyunun müzikleri Oscar ödüllü Gustavo Santaolalla tarafından yapılacak. Brokeback Mountain ve Babel filmlerinin de bestekarı olan Gustavo Santaolalla için Druckmann "O mükemmel birisi" diyor.

"Çalışacağı işi kendisi arayıp seçiyor. Bütün büyük filmlerde rahatlıkla çalışabilecek birisi. Onu buraya getirip oyunu gösterdik ve ona bütün hikayeyi ve ne yapmayı amaçladığımızı anlattık. O da bize dönüp 'Ben de bunun bir parçası olmak istiyorum' dedi."

Son olarak Druckmann oyunun kesinlikle yaratıklar üzerine odaklanmayacağını, bu oyunun daha çok Joel ve Ellie arasındaki ilişki hakkında olacağını belirtti.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 03:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last of Us'a Oscar ödüllü besteci
İlginizi Çekebilir