The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor

Eren Eroğlu 21.09.2021 - 12:43
Zamanında Pandemic Studios tarafından geliştirilmiş olan The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor.

Mod yapımcılarından oluşan bir ekip, Pandemic Studios tarafından geliştirilmiş olan, The Lord of the Rings: Conquest için resmî olmayan bir yenilenmiş versiyon üzerinde çalışıyor. Lord of the Rings: Conquest Reimagined'ın, Unreal Engine 4'ü kullanarak, orijinal oyunun yeniden tasarlanmış bir versiyonu olması hedefleniyor. Ayrıca ekip, oyunun yenilenmiş versiyonundan kısa bir fragman kesiti de paylaşmış.

The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor

Electronic Arts'ın popüler Yüzüklerin Efendisi oyunlarının lisans haklarının bitmesi ile birlikte piyasadan kaldırılmış olması, hayranları harekete geçiriyor gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıllarda da klasikleşmiş strateji oyunu olan Battle for Middle Earth'ın hayranlar tarafından 'Reforged' adı altında yeni bir versiyonunun geliştirileceğini öğrenmiştik. Ayrıca, Merlin'in Kazanı olarak, The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth Reforged projesi hakkında bildiğimiz her şeyi derlemiş ve uzun bir makale ile birlikte sizlere sunmuştuk. Klasikleşmiş Yüzüklerin Efendisi strateji oyununun ardından, Conquest'in de hayranlar tarafından yenileniyor olduğunu bilmek, gerçekten güzel bir gelişme.

The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor

Conquest'i 'Reimagined' adı altında tekrar geliştirmeye başlayan ekip, oldukça iddialı gözüküyor. The Lord of the Rings: Conquest Reimagined ekibinin, resmî internet sitelerinde vaat ettiklerine detaylı bir şekilde göz atacak olursak;

  • Yeni oyun motoru: En son teknoloji fotogerçekçi grafikler, geliştirilmiş mekanikler ve çok daha fazlası.
  • Yeni bir sınıf: Ekstradan kalkanı da bulunan bu 'Deneyimli Savaşçı' sınıfının, kalkanı ile düşman saldırılarını bloklarken; büyüye ve kendisine isabet eden bazı oklara karşı bağışık olacağı belirtiliyor.
  • Yenilenmiş modeller: Oyun içerisindeki her birimin yeniden düzenleneceği belirtilirken, yeni ve daha ayrıntılı askeri birimler göreceğimiz de söylenilen unsurlar arasında.
  • Daha iyi animasyonlar: Bitiriş, kombo, yürüme, koşma, binicilik ve daha fazla türden animasyonun yeniden tasarlanacağından da bahsediliyor.
  • Unutulmaz savaşlar: The Lord of the Rings: Conquest'de bulunan savaş mekaniklerinin yetersiz ve sıkıcı olduğunu düşünen ekip, yenilenmiş versiyon ile birlikte kombo sistemini devam ettirmeyi hedefliyor olsa da; Shadow of War oyunundaki gibi bir bitiriş mekaniğinin ekleneceğini söylemiş. Düşmanların sağlıkları azaldığında özel bir animasyon ile bitiriş yapabileceğiniz özelliğin, vahşet içerebileceğini de belirten ekip, topluluğun ne istediğine bağlı olarak karar verecek.
  • Yeniden tasarlanmış sinematikler: Unreal Engine 4'ün sinematik konusunda çok iyi olduğundan bahseden ekip, oyun içerisindeki her sinematiği yeniden tasarlayacaklarını ve muhtemelen filmler içerisinde gördüğümüz harika sahnelerin bazılarıyla da yeniden karşılaşacağımıza değiniyor.
  • Yenilenmiş haritalar: Pandemic Studios'un o zamanki motorundan daha güçlü bir motora sahip oldukları için, haritaların boyutunun daha da artacağından bahseden ekip, Tolkien'in dünyasını keşfederken oyuncuya birinci sınıf bir kalite deneyimi sunmayı hedefliyor.
  • Geliştirilmiş yapay zeka: The Lord of the Rings: Conquest'de bulunan yapay zekanın daha çok işe yaramaz olduğunu düşünen tasarımcılar, programcılarının, daha yetenekli ve yenmeleri daha zor bir yapay zeka ekleyebileceklerine inanıyor.
  • Görsel efektler: Görsel efektler konusunda gerçekten ciddi bir efor sarf edeceğine değinmiş olan ekip, daha ilgi çekici efektler vaat ediyor.
  • Özel efektler ve seslendirme: Oyun içerisindeki tüm özel efektlerin de yenileneceğinden bahseden ekip, en çok seslendirme tarafında zorlanacaklarını düşünüyor olsa da; topluluk ile birlikte üstesinden gelebileceklerine inanıyor.

The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor

Proje konusunda gerçekten epey iddialı gözüken ekibi, oldukça zorlu bir proje süreci bekliyor. Bu tarz aklımızda yer etmiş olan yapımların 'Remake' tarzında projelere kavuşmaları her ne kadar kulağa muhteşem geliyor olsa da; proje gerçekten oldukça iddialı. İlerleyen zamanlarda daha fazla gelişme ve detay görmeden önce heyecanlanmamakta fayda var. The Lord of the Rings: Conquest Reimagined'tan yayımlanmış olan kısa fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2022 17:15
tutmaz daha yeni bir strateji oyunu yapmaları lazım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2021 23:38
Ulan madem yapcaksınız remake yapın ne gerek var oyunun yapsı aynı oldukdan sonra remastered ta falan yap remake i değsin arkadaşşş
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2021 01:06
arkadaşım dönüp yazıyı bidaha okur musun? hayran yapımı bu iş yapımcılar yapmıyor alooo. uykulu uykulu yazmışsın gece 11 de :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2021 15:07
Yine bir dolandırıcılık projesi. Bu da Bfme Reforged gibi olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Lord of the Rings: Conquest, hayranlar tarafından yenileniyor
İlginizi Çekebilir