1/2

The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure

Erdem Maşlak 3.06.2010 - 12:31
Toplaşın! Hayalet avlıyoruz!
2005’in sonlarına yaklaştıkça önümüzdeki yıl, şu zaman, bu vakitte piyasaya çıkacak oyunlarla daha sık karşılaşır oluyoruz. The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure de onlardan biri. Oyunumuz, Dark Fall oyunlarının da yapımcısı olan ve şimdilerde aynı zamanda Destinies’in de yapımıyla uğraşan Darkling Room’dan geliyor ve sağlam altyapısıyla hayli ilgi çekeceğe benziyor.

Ey ruuuh, geldiysen perdeyi kıpırdat (kıpırdadı lan!)

Son zamanlarda artış gösteren korku adventure türündeki son örneklerden biri olmaya hazırlanan Lost Crown’un en büyük artılarından birisi hikâyesinde herhangi bir monotonluğun bulunmayışında gizli. Bunun öncesinde son zamanlarda Delaware St. John ile görücüye çıkan hayaletler ve ruhlarla karşılaşıp onların üstesinden gelmek ya da onlara yardımcı olmak fikri yerini Lost Crown’da onları yakalayıp ele geçirmekle tekrar ortaya çıkıyor ve John’un aksine Lost Crown yalnızca bu konuya odaklanıyor. Yapımcıları ise onu klasik hayalet hikâyeleri ile modern hayalet avlama tekniklerinin(?) bir kombinasyonu olarak tanımlıyorlar. Buna göre kahramanımız Nigel Danvers ile birlikte İngiltere’nin İskandinavya’ya bakan doğu yakasına korku dolu bir yolculuğa çıkıyor, paranormal vakaları onun yardımıyla çözüme ulaştırıyor, sahip olduğumuz teknolojik gereçleri kadim bir sırrı çözmek için kullanıyor ve gizemli bir hazineye giden yola şahitlik ediyoruz. Bu arada belirteyim; tüm hikâyemiz Dark Fall’un senaryosunu da yazan Jonathan Boakes tarafından yaratılıyor.

Lost Crown’un en önemli özellikleri arasında oldukça etkileşimli oyun dünyasına sahip olmasından bahsedilebilir. Oyunun ana teması hayalet avcılığı üzerine kurulu ve bu gerçekten de oyunun korku dolu atmosferine başarıyla aktarılacak gibi görünüyor. Çeşitli bölümlerde kullanılacak olan birinci ve üçüncü kişi perspektifleri ise oyunun farklı bölümlerinde karşılaşacağımız mekânları oluşturmada kullanılacak, oyunun asıl ürkütücü yönleri de bu geçişler ve grafikler sayesinde tasarlanacak. Üstelik grafiklerden anlaşıldığı kadarıyla içerikte yer alan FMV unsurlarının bunu destekleyeceğinden de hiç şüphem yok.