The Matrix kodlarının sırrı ortaya çıktı

Ersin Kılıç 12.10.2020 - 12:10
The Matrix filminin en ikonik sahnelerinden biri olan yeşil kodların aslında Japon suşi tarifi olduğu filmin yapımcıları tarafından doğrulandı.

Sinema tarihinin en başarılı işlerinden biri olan The Matrix ile ilgili yıllar geçmesine rağmen yeni detaylar öğrenmeye devam ediyoruz. Şu sıralar yeni filminin çekimleri devam eden The Matrix serisinin en önemli sembollerinden birisi de yeşil kodları olmuştu. İşte aradan geçen bunca yılın ardından bu kodların aslında Japonca suşi tarifi olduğu ortaya çıktı.

The Matrix kodları aslında suşi tarifiymiş 

Filmde şimdiye kadar anlamı tam olarak çözülmeyen bir kod akışı mevcut bildiğiniz gibi. Birçok sahnede karşımıza çıkan bu kodlar ile ilgili ilk iddialar asında 2017 yılında ortaya atılmıştı. Japonca ve Çince karakterlerden oluştuğu belirtilen kodların suşi tarifi olduğu iddia edilmişti. Aradan geçen üç yılın ardından bu iddialara cevap geldi ve filmin yapımcıları iddiaları doğruladı.

Kodları tasarlayan Simon Whiteley yaptığı açıklamada yeşil bilgisayar kodlarının aslında suji tarifi olduğunu doğruladı. Simon Whiteley konuyla ilgili "Japon eşimin suşi tarifleri kitabından faydalanarak bu kodların tasarımını oluşturdum." ifadesinde bulundu. Bu açıklama ile birlikte kodların filmde dahil olma hikayesini de paylaşmış.

The Matrix kodlarının sırrı ortaya çıktı

"Kodları ilk olarak sunduğumuzda daha farklı bir yapıya sahiplerdi. Yapımcı ve yönetmen koltuğunda oturan Lana ve Lilly Watchowski bu ilk versiyonu beğenmedi. Tasarlanan kodların yeterince geleneksel gözükmediğini düşündüler. Onlar tasarım olarak modern ve kimsenin bir şeye benzetemeyeceği tarzda kodlar istemiyorlardı. Japon kültüründen, hatta manga kültüründen bir şeyler olmasını istiyorlardı." diyen Whiteley, bunun üzerine Japon eşine danışmış ve onunla birlikte bazı kitaplara göz atmış.

Bu kitaplar arasında suşi tarifleri kitabı ise en çok dikkatlerini çeken karakter kodlarına sahipmiş. işte Matrix kodlarının oluşturulmasında da bu suşi kitabından ilham alınmış.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2020 15:39
Bırak suşiyi muşiyi . Direkt ghost in the shell açılış sekansından "esinlenmişler"
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.10.2020 21:47
Eski haber
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2020 08:19
Hem de bayağı eski ama hala bilmeyen var idiyse öğrenmiş olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2020 00:23
Kusura bakmayın ama kaç senelik haber bu arkadaşlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Matrix kodlarının sırrı ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir