1/2

The Order: 1886 (İlk bakış)

Mert Günhan 27.09.2013 - 16:25
Birileri Hellgate London mı dedi?
Sizi bilmem ama yeni jenerasyon beni acayip heyecanlandırıyor. Sadece olayın grafik olarak tepelerde olması değil, AAA oyunların artık değişik şeyler deneyecek olması konusunda da heyecanlıyım. Yepyeni mekanikler, daha farklı oynanış tarzları ve radikal konseptler, benim yeni jenerasyondan en büyük beklentilerim.

PlayStation 4 açıklandığı vakit, onunla birlikte pek çok inanılmaz sağlam yapım açıklandı. Bunlardan biri The Order 1886. Aslında siz bu oyunu daha önce duydunuz, gördünüz hatta oynadınız fakat beğenmediniz, Hellgate London’ı hatırlayan var mı?

Hellgate London, yine The Order ile çok benzer bir konseptte tanıtılmıştı. Birkaç kelime ile tanımlayabiliriz iki oyunu aslında, silahlar, karanlık bir Londra, iblisler, onlara karşı savaşan bir grup insan. Tabii oyun o kadar çok pompalanmıştı ki, biz gerçekten çıktığında çok büyük beklentiler içerisindeydik, oysa böylesine bir fiyasko beklemiyorduk.

The Order: 1886 (İlk bakış)
Peki ama The Order 1886’da yine aynı şeyle karşılaşma ihtimalimiz nedir? Öncelikle ikisi farklı oyunlar, konseptler çok benzer olsa bile, böyle bir önyargı ile yaklaşmak yanlış fakat insanın elinde olmuyor bazen, ya Order aynı kaderi paylaşırsa?

Umarız paylaşmayacak çünkü oyunun yapımcısı Ready At Dawn, Order için gerçekten çok detaylı bir ön çalışma yapmış. Londra’ya gidip araştırma ve fotoğraflama yapan ekip, detaylara çok dikkat ediyor. Hatta o kadar dikkat etmişler ki, binlerce fotoğraf çekmişler, belli ki ekip için Londra’nın taşı toprağı çok önemli.

The Order: 1886 (İlk bakış)
"RAD Engine 4.0'ın nimetlerinden"
The Order, PlayStation 4’ün çıkış oyunlarından birisi olduğu için, teknolojik olarak yepyeni şeyler kullanıyor. Bunlardan biri ekibin kendi üretimi RAD Engine 4.0 isimli motor, PlayStation 4 sistemini gayet rahat bir şekilde kullanıyor ve ekibin bu motora gerçekten büyük inancı var.

RAD Engine’in en büyük fortesi “Material” sistemi. Bu sistem sayesinde bütün kaplamaları alıp permutasyonlara sokup farklı “materyaller” yaratabiliyorlar. Metal, tahta ve taş gibi kaplamalar gerçekten muhteşem görünüyor bu sebeple. Unreal Engine 4’te de benzer bir durum vardı hatırlarsanız.

The Order, ABEL isimli yepyeni bir fizik motorunu da RAD Engine ile birlikte kullanıyor. Bu motor beden fiziklerine yepyeni standartlar getiriyor.

Beklentilerimiz gerçekten yüksek.